Home Game op Netflix is een keiharde docu-serie over bizarre lokale sporten

Home Game is een nieuwe docu-serie op Netflix waarin je meer te weten komt over een aantal bizarre lokale sporten waarvan je het bestaan waarschijnlijk nog niet wist. Keihard en met veel passie gespeeld.

Met The Last Dance over Michael Jordan en de Chicago Bulls is het moeilijk om een opvolger te vinden in de categorie sportdocumentaires. Niemand is zo groot, geen enkel decennium is zo cool als de jaren 90. Het beste idee is om het maar helemaal over een andere boeg te gooien. Juist, met keiharde sporthelden die alleen beroemd zijn in hun regio.

Home Game op Netflix

De docu-serie Home Game op Netflix behandelt in acht afleveringen acht verschillende lokale sporten. Van het grootste gedeelte wist je het bestaan niet, al heb je vast wel eens van Calcio Storico, de Highland Games of Kok Buru gehoord.

Home Game is niet alleen interessant vanwege het historische aspect, maar biedt ook reisinspiratie voor de toekomst. Uit eigen ervaring weten we dat een weekend Florence tijdens het jaarlijkse Calcio Storico een ultiem vriendenuitje is. En dankzij deze docu-serie staat een trip naar Kirgizië nu hoog op onze bucketlist. Maar goed, totdat er een vaccin is tegen het coronavirus zul je het moeten doen met de beelden van Netflix.

De afleveringen van de docu-serie

Via Home Game reis je de hele wereld over. Hieronder zie je de afleveringen van de Netflix-serie uitgelicht.

1. Calcio Storico

Calcio Sorico is een mix van rugby, voetbal en, hou je vast, MMA. De extreem gewelddadige sport is al bijna vijfhonderd jaar een traditie in de Italiaanse stad Florence. Verschillende wijken nemen het tegen elkaar op en zo’n beetje alles mag. Hier wil je niet tussen staan als speler.

2. Highland Games

De Highland Games uit Schotland kennen we allemaal. Iedereen heeft, bijvoorbeeld op een vrijgezellendag, wel eens een kilt aangetrokken om een kogel weg te slingeren. Maar wat is de geschiedenis van dit Schotse cultuurfeest? Aflevering twee van Home Game geeft antwoord.

3. Freediving

Door naar de Filipijnen, waar freediven zonder zuurstof voor veel mensen een manier van leven is. Het is een veeleisende sport, die de grenzen van het lichaam verlegt. Interessante aflevering met prachtige beelden.

4. Roller Derby

De meeste suffe sport uit deze Netflix-serie is Roller Derby, dat in het Texaanse Austin wordt gespeeld. Alsnog vrij hard hoor, maar historisch gezien wat minder interessant dan de overige sporten.

5. Kok Boru

In aflevering 5 van Home Game wordt het weer harder, historischer en lokaler. Kok Boru is een snoeiharde sport op paarden. Een soort polo met een dode geit als bal en een betonnen bak als basket. Deze sport is een behoorlijke happening in Kirgizië, een land dat qua landschappen weinig onderdoet voor Mongolië.

6. Voodoo-worstelen

Vóór deze Netflix-documentaire hadden we er nog nooit van gehoord, maar voodoo-worstelen is nogal groot in bepaalde delen van Congo. Net als bij het Amerikaanse World Wrestling Entertainment (WWE) worden ook hier kracht, lenigheid en show met elkaar gecombineerd. De toegevoegde laag voodoo-mystiek maakt deze sport echter volkomen uniek.

7. Makepung Lampit

Iedereen met een beetje culturele interesse die wel eens op Bali is geweest, zal gehoord hebben van Makepung Lampit. Aflevering 7 van Home Game gaat over deze bizarre vorm van dragracing, waar een waterbuffel het voertuig is en een doordenkt rijstveld het parcours.

8. Pehlwani

Al eeuwenlang vechten atleten in Pehlwani-worstelwedstrijden in India. Met de laatste aflevering van Home Game richt Netflix zich op de vrouwen in de arena, die tot voor kort enkel voor mannen was gereserveerd.

Meer Netflix: 7 documentaires voor mensen die niet zonder voetbal kunnen

Reageer op artikel:
Home Game op Netflix is een keiharde docu-serie over bizarre lokale sporten
Sluiten