Hollywood trailer: Netflix Original van maker American Horror Story

Na The Politician is het tijd voor de volgende vrucht van Ryan Murphy’s megadeal met Netflix. De man achter Glee en American Horror Story komt op 1 mei met Hollywood, een gloednieuwe dramaserie. Na de eerste foto’s is de Original nu ook van een trailer voorzien.

Hollywood gaat over een groep getalenteerde acteurs en filmmakers die er alles aan doen om door te breken in Hollywood. Niet in het Hollywood van nu, maar in de jaren veertig van de vorige eeuw. Elk hoofdpersonage komt gepaard met zijn eigen verhaallijn, en daarmee zijn eigen perspectief op de Golden Age van de filmindustrie.

Netflix komt met Hollywood

De Netflix Original bestaat uit zeven afleveringen, en wordt op de site van de streamingdienst een anthology genoemd. Ryan Murphy vertelt dus net zoals in American Horror Story en American Crime Story losstaande verhalen.

Regisseur en schrijver Janet Mock weet het concept achter Hollywood treffend te beschrijven:

“We zijn in de geschiedenis van Hollywood gedoken om een ambitieus verhaal te vertellen over ‘wat als’: wat als een bende buitenstaanders de kans kregen om hun eigen verhaal te vertellen? Wat als de persoon die groen licht gaf aan projecten een vrouw was? De scenarioschrijver een zwarte man? Wat als de heldin een vrouw van kleur was? Het matinee-idool openlijk homo? En wat als ze allemaal werden uitgenodigd in de kamer waar de beslissingen worden genomen, en volledig onbeschaamd zelf binnengaan om zegevierend en geroemd te vertrekken, hun plaats in de geschiedenis verzekerd. ”

Release, trailer en meer

Je kunt dus een flinke portie sociaal commentaar verwachten. Juist kort na de Tweede Wereldoorlog lag de macht in Hollywood bij een klein groepje mannen, die alles bepaalden voor de filmindustrie. Of, zoals Queen Latifah het zegt in de trailer: “Het draait er niet om of je wint of verliest, maar of je in the room bent.”

Hollywood is een van de vele Netflix Originals die Ryan Murphy in de pijplijn heeft zitten. Hij werkt ook aan een spin-off serie van de filmklassieker One Flew Over the Cuckoo’s Nest en een tweede seizoen voor The Politician.

Alle zeven afleveringen van Hollywood staan vanaf 1 mei op Netflix.

Reageer op artikel:
Hollywood trailer: Netflix Original van maker American Horror Story
Sluiten