Redactie
Redactie Architecture 22 feb 2016

Hollandse design trots aan Reeuwijkse Plassen

Deze villa ligt pal aan de Reeuwijkse plassen en is slechts omringd door vrijstaande huizen, die elk op een eigen ‘eiland’ staan, en water. Heel veel water. Dit oer-hollandse thema is dan ook veelvuldig overgenomen in het design van de superstrakke woning.

Andere belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp zijn de natuurlijke omgeving, een tijdloos, abstract, minimalistisch design en een state-of-the-art gebruik van materialen. Vanwege de natuurlijke omgeving moest de bouw van deze woning voldoen aan strenge voorschriften. In de hoogte bouwen was daardoor geen optie. Als omhoog geen optie is, dan maar naar beneden met een zeer indrukwekkende kelder. Verder is het huis voorzien van een vrijstaand gastenverblijf, een dubbele garage en een boothuis.

De belangrijkste leefruimtes – zoals de woonkamer, eetkamer en keuken – zijn aan de zuidkant gevestigd. Middels grote, minimalistische raampartijen wordt een ‘dialoog’ aangegaan met het landschap. Belangrijk voordeel: de grote ramen laten veel zonlicht binnen.

De kelder is bereikbaar via een lift en via een open trap in de centrale hal. Naast een technische ruimte vind je in de kelder ook een opslagruimte, een derde en vierde slaapkamer en een wellness-ruimte – compleet met zwembad, jacuzzi, sauna en een douche en toilet.

De hoofdmaterialen zijn beperkt tot een witte geïsoleerde gevel in combinatie met zwart aluminium frames. Het interieur is in perfecte harmonie met de villa en geheel in overeenstemming met de minimalistische esthetiek. De interne afwerking is strak met bleke vloeren, geharde glazen deuren en op maat gemaakte kastenwanden en bijpassende deuren.

De villa is uitgerust met een geothermische warmtepomp in combinatie met een centrale vloerverwarming die warmte terug kan winnen. De duurzame vloerverwarming én het koelingssysteem leveren een aangenaam binnenklimaat in de winter en zorgen voor de nodige koeling in de zomer. Het systeem kan individueel worden geregeld in elke kamer. Elk detail van deze woning is overduidelijk ontworpen en niets is aan het toeval overgelaten. Nice!

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Hollandse design trots aan Reeuwijkse Plassen
Sluiten