Joris van Velzen
Joris van Velzen Kapsels & Baarden 3 feb 2015

Hoe vaak moet ik mijn haren wassen?

Dat je kaal wordt van te vaak je haren wassen is onzin. Dat te vaak je haren wassen slecht kan zijn voor je haar en hoofdhuid, dat klopt wel. Wij vertellen je wat je wel en niet moet doen en hoe vaak jij je haren moet wassen.

Was je haren om de twee dagen

Je hoofdhuid maakt talg aan om te zorgen dat hij gehydrateerd blijft. Door het wassen haal je deze laag er af. Je lichaam reageert hierop door meer talg aan te maken. Hierdoor wordt de hoofdhuid vettig. Je wast vaak je haren om een vette huid tegen te gaan, maar juist te vaak wassen kan de oorzaak hiervan zijn. Was je haren daarom maximaal elke twee dagen.

Je haar laat zich de dag na het wassen eenvoudiger in model brengen doordat de natuurlijke hoeveelheid talg is hersteld. Bovendien hoef je op de tweede dag geen of weinig haarproducten te gebruiken.

Te vaak wassen en roos

Heb jij last van roos, en was jij dagelijks je haar, dan kan daar het probleem schuilen. Doordat je elke dag je haren wast, raakt de hoofdhuid geïrriteerd. Het is daarom goed om je hoofdhuid zo min mogelijk te belasten, waardoor de roos zal verminderen. Voordat je anti-roosshampoo overweegt, kun je het beste de frequentie van de wasbeurten omlaag brengen om te kijken of dit een positief effect heeft.

Huidirritatie

Heb je last van een geïrriteerde hoofdhuid (dit kan zich naast roos uiten in jeuk, overgevoeligheid, uitvallend haar of rode plekken), dan zou je zomaar allergisch kunnen zijn voor parabenen of last kunnen hebben van zeep. Probeer eens een zeepvrije shampoo. Voor parabenenvrije shampoo kun je het beste je huisarts raadplegen.

Gebruik de juiste producten

Het gebruiken van de juiste shampoo en het correct wassen van je haar, zorgt niet alleen voor gezonder haar maar ook voor een kostenbesparing. Wellicht is de juiste shampoo duurder dan je gewend bent, maar je hoeft je haar met een goede shampoo ook minder vaak te wassen. Kies voor een kwaliteitshampoo en gebruik na het wassen altijd een goede conditioner voor gezond haar. Hieronder tref je een aantal goede shampoos.

Veel shampoos doen eigenlijk niets meer dan een lekkere geur aan je haar geven. Deze shampoos zorgen ook voor een goede reiniging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe vaak moet ik mijn haren wassen?
Sluiten