Jan
Jan Bikes 14 jun 2018

Hoe tof zijn deze elektrische retro motoren?

Dat designstijlen die teruggrijpen op de tijden van weleer, de typische retro-look, aan populariteit winnen zal geen nieuws zijn. Het vertalen van dergelijke beelden naar nieuwe opvallende producten is een kunst op zich. ONYX-motorfietsen heeft echter een geslaagde poging gedaan om de uitstraling van toen te combineren met het technische vernuft van 2018.

ONYX presenteert twee motoren met een duidelijke verwijzing naar de jaren ’60 en ’70. De strakke en eenvoudige vormgeving doet sterk denken aan vervlogen tijden, terwijl het gebruik van moderne materialen een grote duurzaamheid verraden. Het elektrische aandrijfsysteem zorgt ervoor dat de motoren volledig op hun plek zijn in 2018 en snel optrekken.

Cafe Blaster

De ONYX-motor ‘RCR’, ook wel bekend als ‘the cafe blaster’, bestaat uit een lang zitvlak terwijl de body van de motor door middel van metalen platen zijn vorm krijgt. Het geheel verraadt de verborgen krachtbron. De tweetakt motor accelereert soepel naar vijftig kilometer per uur in een luttele vier seconden terwijl de topsnelheid van 95 km/u met net zoveel gemak wordt behaald.

City

Het CITY model van ONYX daarentegen is specifiek ontwikkeld voor gebruik als stadsmotor. In krap zes seconden bereikt de CITY motor een snelheid van 25 km/u. Ideaal voor het gemiddelde stadsverkeer. De topsnelheid ligt op een acceptabele 50 km/u. De actieradius van de batterij is maximaal 65 kilometer, ruim voldoende voor het gebruik in een middelgrote stad.

Reageer op artikel:
Hoe tof zijn deze elektrische retro motoren?
Sluiten