Redactie
Redactie Clothing 14 nov 2017

Manners How To – een overhemd strijken (video)

Er zijn van die dingen in het leven die je gewoon moet weten en/of kunnen. Manners how to behandelt die dingen. In korte, duidelijke video’s laten wij je zien hoe je essentiële handelingen uitvoert of must know kennis toepast. Van simpele lifehacks tot gentlemen’s essentials. Dit keer: het strijken van een overhemd. 

Hoe strijk je een overhemd

Strijken is voor niemand een hobby, maar het kreukel vrij houden van een overhemd is essentieel voor een nette uitstraling. De vraag is: hoe pak je het strijken van een overhemd aan? Wat is de juiste volgorde? Waar moet je extra aandacht geven? En strijk je binnenstebuiten of niet?

Allereerst moet je vaststellen of op welke graden je het strijkijzer zet. Het antwoord is niet eenduidig en compleet afhankelijk van het materiaal. Check daarom in het label welke temperatuur wordt aangeraden. Kies altijd voor een strijkijzer met water, dit voorkomt slijtage van het overhemd en strijkt simpelweg een stuk makkelijker. Hoe je vervolgens te werk gaat, check je in de onderstaande video.

Met dank aan Pakkend Ready to Wear voor de smoking en pantalon.

Wil je meer Manners how to’s zien? Klik dan hier.

Reageer op artikel:
Manners How To – een overhemd strijken (video)
Sluiten