Dit is hoe Netflix ons allemaal serieverslaafd maakt

Wat ga je vanavond doen als je thuiskomt van werk? Grote kans dat je Netflix aanslingert en verder gaat met je favoriete serie of een filmpje gaat kijken. De streamingdienst heeft ons in haar greep en daar genieten we volop van, maar hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen? NOS op 3 zocht het uit in de shortdoc ‘Binnen bij Netflix’.

Om te ontdekken hoe Netflix binnen vijf jaar tijd een belangrijk onderdeel van ons leven is geworden, ging de crew van NOS naar de streamingdienst toe. Ze spraken met belangrijke personen binnen het bedrijf en keken mee hoe data, techniek en nieuwe content gebruikt wordt om nog beter te voldoen aan onze eisen. Het resultaat zie je in hun vijftien minuten durende shortdoc.

Nog meer bingen

Op dit moment staat hij nog op YouTube, maar over het algemeen is de NOS er niet zo blij mee dat hun video’s buiten hun eigen websites gedeeld worden. De kans is dus groot dat de video binnenkort offline wordt gehaald. Gelukkig kun je de korte documentaire ook gewoon hier kijken. Maakt het je eigenlijk geen bal uit hoe de streaming gigant het doet en wil je gewoon series kijken? Dan vind je hieronder de nodige kijkinspiratie.

Netflix update week 13: deze toffe series en films kun je nu bekijken

Netflix deelt releasedatum van het 2e seizoen van ‘La Casa de Papel’

Reageer op artikel:
Dit is hoe Netflix ons allemaal serieverslaafd maakt
Sluiten