Redactie
Redactie Advertorial in archief 29 september 2016

Hoe Michiel Huisman de Amerikaanse droom leeft

We zullen er niet omheen draaien, want we zijn er ontzettend trots op: de eerste aflevering van de nu al geliefde Discovery-serie Harley And The Davidson (8.3 op IMDb) is van 3 tot en met 7 oktober exclusief te zien op Manners. In de hoofdrol: Michiel Huisman. De Nederlandse acteur die The American Dream leeft.

Rutger Hauer heeft lange tijd de Nederlandse fakkel mogen dragen, maar de overzeese faam gaat inmiddels al een tijd naar Huisman. Interviews geven doet hij niet graag. Liever blijft hij ongrijpbaar, een man die in verschillende gedaantes kan verschijnen. Zo is hij op het ‘witte doek’ te zien als zowel Daario Naharis in Game of Thrones, als Cal Morrison in Orphan Black en nu dus ook als Walter Davidson, één van de oprichters van het beroemde motormerk, in Harley And The Davidsons.

Succesverhaal

Huisman een zondagskind? Z’n uiterlijk – hetgeen waarmee hij vrouwen kwijlend naar de bioscopen weet te trekken – is een cadeautje, maar verder is het hard werken geweest voor de nu 35-jarige acteur. Hoewel hij op jonge leeftijd ontdekt werd als kindmodel, begon zijn acteercarrière ‘gewoon’ met Nederlandse producties als Goede Tijden, Slechte Tijden, Kees & Co en Spangen. Daarna volgde Nederlandse kaskrakers als Costa!, Volle Maan en Zwartboek. Met de rol van straatmuzikant Sonny in de serie Treme zette hij zichzelf ook op de wereldkaart, oftewel: The U.S of A.

Hollywood

Een zeecontainer vol rollen werd vervolgens in zijn voortuin in New Orleans gezet, waar hij, samen met zijn echtgenoot Tara Elders en dochter Hazel, samenwoont. Huisman greep na Treme zijn kansen om ook in andere producties te verschijnen met twee handen aan. Zo verscheen hij in Nashville, Orphan Black, Game of Thrones en in de films Word War Z – waar hij tegenover zwaargewicht Brad Pitt op de set stond -, het bejubelde The Age of Adaline en avonturenfilm Wild. Zelf noemt hij zijn succes: ‘De juiste flow’. Zeg dat!

Wat de toekomst hem zal brengen? Ooit grapte hij over een Nederlandse James Bond. Wij kunnen alleen maar bidden dat die droom uitkomt.

De eerste aflevering van Harley And The Davidsons bekijk je van 8 tot 15 oktober exclusief op Manners. Bekijk de preview en de trailer hieronder voor een impressie of lees dit artikel over de geschiedenis van het motormerk.

In samenwerking met Harley And The Davidsons

Reageer op artikel:
Hoe Michiel Huisman de Amerikaanse droom leeft
Sluiten