Slaven
Slaven Eten & Drinken 22 feb 2012

Hoe maak je de lekkerste koffie: French Press

Er gaat niets boven de geur van vers gezette koffie, ‘s morgens bij het wakker worden. Die koffie kan op verschillende manieren gemaakt worden. Met een snelfilter, de espresso methode of met een cafetière… Manners zal elke week kijken naar een manier van koffie maken, en deze week laten we je zien hoe lekker het is om French Press te gebruiken.

De French Press is een uitstekende optie voor iemand die graag een robuuste koffie wil waarbij de smaak van de boon goed behouden wordt. Koffie maken met de French Press doe je zo:

– Zet de kan op een vlakke ondergrond en trek het filter recht omhoog uit de pot.

– Per kopje schep je 1 maatlepeltje grof gemalen koffie in de koffiepot.

– Giet warm water in de pot en roer het mengsel goed om.

– Laat de koffie nog een paar minuutjes trekken.

– Druk de persfilter naar beneden en je koffie is klaar!

Variatie tip:

Voor de zomermaanden kan ijskoffie een lekker alternatief zijn. Gelukkig kan je dit ook maken met de French Press. Een veel voorkomende misvatting over ijskoffie is dat je het maakt met gewone koffie en hier gewoonweg ijsblokjes aan toevoegt. Echter vergt ijskoffie maken iets meer tijd en geduld. Bedenk in ieder geval dat je het de volgende dag wilt drinken of maak het ‘s morgens zodat het ‘s avonds gedronken kan worden. Voor een uitstekende ijskoffie gebruik je dezelfde soort koffie als bij de French Press methode. Voeg hier koud water aan toe. Bedek dit mengsel en laat het ongeveer 12 uur in de koelkast staan. Vervolgens licht roeren. Giet hier naar wens ijs overheen en klaar ben je!

Handig filmpje:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe maak je de lekkerste koffie: French Press
Sluiten