Hoe je tijdens Kerst jezelf, maar óók anderen kunt helpen

Hoewel een gentleman nooit alleen met zichzelf bezig is, is de periode rond Kerst van oudsher het moment waarop we ons massaal net iets meer bekommeren om anderen. Natuurlijk verschijnt er gewoon een malse steak op tafel en vloeit de drank rijkelijk, maar juist dit moment leent zich om net iets langer na te denken over wat je voor de medemens kunt doen. 

Met dit idee in het achterhoofd heeft het Nederlandse modehuis Scotch & Soda vijf uitgesproken Amsterdammers uitgenodigd voor een kerstdiner. De reden? Ze zetten zich stuk voor stuk in voor een ander en dat mag best gevierd worden! De gedachte is dan ook simpel: vier Kerst zo uitbundig mogelijk, geniet van het heerlijke eten en kies voor de perfecte outfit, maar denk en handel ook in het voordeel van een ander. Hoe Scotch & Soda dit viert, zie je in de onderstaande video. Het verhaal achter dit diner en de helden aan tafel, check je hier.

De gastenlijst voor het Scotch & Soda-diner bestond uit Hanna Verboom, die naast actrice ook verantwoordelijk is voor het platform Get It Done. Dit platform verbindt young professionals, creatieven en media aan sociale initiatieven in Nederland om duurzame oplossingen te vinden. Verder schoof Mirak Milan aan, de nachtburgermeester van Amsterdam en was  ook Safi de Graauw van de partij, die met zijn werk voor Justdiggit klimaatverandering hoopt tegen te gaan.

Anne Brugts, die het boek Amsterdam Characters schreef over de diversiteit in de stad én Dennis van Leeuwen, muzikant en ambassadeur voor Amsterdam Music School (je kent hem wellicht van de band Kane), namen ook plaats. Hoe het diner verliep met deze vijf helden, check je in de bovenstaande video. Laat je inspireren om je kerstgedachtes om te zetten naar acties, net als dit gezelschap.

 

 

In samenwerking met Scotch & Soda

Reageer op artikel:
Hoe je tijdens Kerst jezelf, maar óók anderen kunt helpen
Sluiten