Redactie
Redactie Hebbedingen 26 okt 2018

Hoe Apple de notch dumpt bij de volgende iPhones

Samsung bracht eerder deze week een teaser naar buiten van de Galaxy A8s. De telefoon die Samsung gaat voorzien van een bezelloos en notchloos toestel. De hype is, voor Apple, sinds de komst van de iPhone X niet meer weg te denken. Maar toch begint de notch een feature te worden waar veel producenten vanaf zouden willen. Zo ook Apple. Maar hoe gaan ze dat doen bij de nieuwe iPhones? 

Apple dumpt de notch

Met de teaser van de Galaxy A8s komt Samsung met een nieuwe manier van smartphones produceren.  Het toestel gaat voorzien worden van een all-screen design waarbij de notch is vervangen door een gaatje in het scherm met de camera. Samsung is op dat gebied de eerste, maar Apple kan snel volgen. Het bedrijf heeft in 2016 een patentaanvraag ingediend van een technologie die dit mogelijk kan maken. Het omschrijft een technologie wat veilig een gaatje kan boren door een smartphone scherm.  Een move die de notch van de iPhone Xr, iPhone Xs en iPhone Xs Max kan vervangen.

Het Nederlandse MobielKopen is de eerste die de aanvraag in handen wist te krijgen. De aanvraag luidt als ‘Electronic device displays with holes to accommodate components’ en dateert al uit 2016. Dat betekent dat Apple al druk bezig was met de volgende stap toen de notch nog niet eens bij het publiek bekend was.

Terwijl de foto niks laat zien van een nieuw iPhone X design, zegt het wel degelijk veel. Zo laat het zien dat Apple druk bezig met het verzinnen van een manier om een volledig scherm te produceren, zonder essentiële features te verwijderen. Een van die features is de camera.

Nog ver weg?

Apple heeft de plannen voor een volledig scherm al even liggen, maar dat de technologie nog niet optimaal is mag duidelijk zijn. Er is een reden dat het bedrijf in september nog drie nieuwe toestellen introduceerde waarbij de notch aanwezig was. Samsung komt in januari met het eerste toestel waarbij dit scherm wel toegepast is. Maar dat is een budget model en nog niet het vlaggenschip van de fabrikant. Met de gedachten dat Samsung ook de schermen in iPhones produceert, zou dit de huidige status al weg kunnen geven. De technologie doet zijn werk, maar perfect is het nog niet.

Kans dat de nieuwe technologie in de komende iPhones en Galaxy S11 serie zal zitten, is dus wel aanzienlijk groot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe Apple de notch dumpt bij de volgende iPhones
Sluiten