Hobbs & Shaw heeft bioscooprecord Avengers: Endgame nu al verbrijzeld

Maak je geen zorgen, Avengers: Endgame is nog steeds de film die het meest heeft opgeleverd in de filmgeschiedenis. Dat zal voorlopig ook zo blijven, tot een ander cinematic universe na tientallen films tot een climax komt. Oftewel, iets wat zelden voorkomt. Wellicht krijgt Marvel het zelf nog een keer voor elkaar met New Avengers.

Hobbs & Shawย  verslaat Avengers: Endgame

Wel heeft Hobbs & Shaw, een Fast & Furious spin-off met Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Jason Statham, een ander indrukwekkend record gevestigd. Het is de film die het langst qua box office op nummer 1 heeft gestaan in 2019. Hiervoor was Avengers: Endgame dus de recordhouder, samen met Captain Marvel en Spider-Man: Far from Home.

Die drie Marvel films stonden drie weken op een rij op de eerste plaats, om vervolgens van de troon te worden gestoten door een nieuwe film. Hobbs & Shaw heeft het nu echter voor elkaar gekregen om vier weekenden op een rij bovenaan het lijstje te prijken. Het is de eerste film die dat dit jaar voor elkaar krijgt.

Er is natuurlijk op dit moment weinig concurrentie, maar toch is het een prestatie van formaat die Dwayne Johnson op zijn Instagram viert:

๐Ÿ™๐Ÿพ๐Ÿฅƒ Hobbs & Shaw sets new 2019 box office record for being the #1 movie in the world, for four weeks in a row. Besting previous three week record held by Avengers, Spider-Man and Captain Marvel. Records are made to be broken, so I look forward to the next great movie giving us a run, kickin’ my ass and takin’ the crown ๐Ÿ‘‘ Thanks everyone for the amazing support and hope you had a fantastic Labor Day with your loved ones. Now back to my labor ๐Ÿค™๐Ÿพ #hobbsandshaw #1 ๐ŸŒŽ

1.2m Likes, 9,480 Comments – @therock on Instagram: “๐Ÿ™๐Ÿพ๐Ÿฅƒ Hobbs & Shaw sets new 2019 box office record for being the #1 movie in the world, for four…”

Voor het bioscooprecord der bioscooprecords heeft Hobbs & Shaw nog een hele lange weg te gaan. Om de meest lucratieve film ooit te worden, zal de Fast & Furious film meer dan 2.79 miljard dollar op moeten leveren in de bioscoop. Dat is het recordbedrag dat Avengers: Endgame binnen harkte.

Ter vergelijking: de teller van Hobbs & Shaw staat op het moment van schrijven op 687 miljoen dollar, ook wereldwijd. Dat is een indrukwekkend bedrag, maar de film van Universal Pictures zal niet in de buurt kunnen komen van de nieuwe Avengers film.

De eerste stap: Star Wars en Marvel achterna

Daar zal de filmstudio waarschijnlijk niet al te lang om treuren. Dat een spin-off van een grote franchise zo goed scoort, is vrij uniek. De voorzichtige plannen voor een compleet cinematic universe rondom de franchise kunnen zo steeds concreter worden. Geruchten wijzen erop dat er al grootse plannen zijn gemaakt, voor een berg aan spin-offs en series die Star Wars en Marvel moeten gaan evenaren.

Of dat gaat lukken, is maar de vraag. Hobbs & Shaw is in ieder geval al een geslaagde eerste stap in die richting!

๐Ÿ”ฅCheck ook: originele Darth Vader masker uit Star Wars te koop

Reageer op artikel:
Hobbs & Shaw heeft bioscooprecord Avengers: Endgame nu al verbrijzeld
Sluiten