Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 5 nov 2020

His House: nieuwe Netflix-film scoort 100 procent op Rotten Tomatoes

Netflix maakt indruk met de gloednieuwe film His House. Critici noemen de horror-thriller briljant en de Original domineert Rotten Tomatoes. Aanrader!

Netflix heeft wat Originals betreft een steady flow aan sterke series. Elke maand zit er wel een hoogtepuntje tussen. Op filmvlak blijft de streamingdienst helaas vaak in het B-segment steken.

Netflix Original: His House

Juist daarom valt het dan ook des te meer op als een nieuwe Netflix-film wel critici én gebruikers weet te bekoren. Laat dat nou net het geval zijn bij His House, een gloednieuwe film die sinds 30 oktober op de streamingdienst staat.

His House gaat over een gezin dat uit Soedan vlucht vanwege oorlog. Bol, Rial en hun dochter Nyagak zijn afhankelijk van een gevaarlijk volle motorboot om de Middellandse Zee over te steken.

Hun doel? Europa bereiken en daar een nieuw leven beginnen. Ze zijn dan ook dolblij als ze eenmaal Engeland bereiken, waar ze voorwaardelijk asiel krijgen. De overheid wijst hen een huis toe aan de rand van Londen.

Horror of niet?

Een happy ending? Allesbehalve. Al snel komt het gezin er namelijk achter dat ze niet de enige bewoners van het huis zijn. Sterker nog: ze zijn allesbehalve welkom.

Dat klinkt als de synopsis van een horrorfilm, maar volgens IMDb en Rotten Tomatoes is His House vooral een thriller met een vleugje drama. Je hoeft dus niet op echte schrikmomenten te rekenen.

Topscore op Rotten Tomatoes

De regie is in handen van Remi Weekes, een nieuwkomer die direct weet te scoren. His House heeft namelijk een score van 100 procent op Rotten Tomatoes. En dat na 67 recensies.

Ook gebruikers zijn duidelijk enthousiast. Na 201 recensies staat de teller van de Netflix Original nog steeds op een zeer verdienstelijke 81 procent.

Lyrisch

Justin Chang van de Los Angeles Times benadrukt hoe bijzonder de film is: “De slimste zet van het script is om ons gevoel te vervagen van wat voor soort film we aan het kijken zijn – een thriller over een spookhuis of een portret van de ontmenselijking van de vluchtelingenervaring?”

Allen Adams van The Maine Edge doet er nog een schepje bovenop: “Dit is een bijna briljant stukje horror-ambacht, waarbij de attributen van het genre worden gecombineerd met een genuanceerde boodschap over een zeer complexe kwestie.”

Je merkt het al: men is er nog niet helemaal uit of His House nou horror is of niet. Ach, wat maakt het ook uit. Alles wijst erop dat er een topfilm op je aan het wachten is op Netflix. Prachtig nieuws nu de bioscopen weer dicht gaan.

His House Netflix Original Film
Poster (Bron: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rotten Tomatoes

Reageer op artikel:
His House: nieuwe Netflix-film scoort 100 procent op Rotten Tomatoes
Sluiten