18 hilarische WK memes die bewijzen dat Engeland de terechte wereldkampioen is

Het is inmiddels alweer bijna een maand geleden dat het wereldkampioenschap voetbal van start ging. Inmiddels zijn al vele landen gesneuveld en zijn we aanbeland bij de laatste vier. Eén daarvan is Engeland en het is je vast niet ontgaan dat het hele land op z’n kop staat. Na jaren van ellende ligt de weg naar de finale open en lijken oude tijden te herleven. It’s coming home!

Aankomende woensdag moet het elftal van nationale held Gareth Southgate de laatste horde nemen richting de finale. Dan staat namelijk het halve finale duel tegen Kroatië op de planning. Na Colombia en Zweden staan alleen de Kroaten nog tussen de Britten en een finaleplek. Mochten ook zij verslagen worden dan wacht Frankrijk of België zondag in de finale.

De wederopstanding van Engeland op het WK

In Engeland heerst er in ieder geval geen enkele twijfel: “football is coming home.” Het is een kreet die je de afgelopen weken ongetwijfeld voorbij hebt horen komen. De tekst is afkomstig uit het nummer Three Lions van The Lightning Seeds. Deze catchy single werd uitgebracht tere ere van het EK in 1996 dat werd gehouden in Engeland. Inmiddels staat het refrein van Three Lions symbool voor de wederopstanding van het Engelse elftal en hun zegetocht die maar voort blijft duren.

Naast dat alle fans het nummer hartstochtelijk meezingen is it’s coming home ook het lijdend onderwerp geworden in de nodige memes. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet.

Reageer op artikel:
18 hilarische WK memes die bewijzen dat Engeland de terechte wereldkampioen is
Sluiten