Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 22 mei 2020

Hilarische blunder: FC Cincinnati presenteert ‘verkeerde’ Jaap Stam

Ondanks dat de samenwerking met Ron Jans op een nogal pijnlijke manier ten einde kwam, gaat FC Cincinnati opnieuw voor een Nederlandse trainer: Jaap Stam. De Amerikaanse voetbalclub is rond met de kale verdediger van weleer, maar heeft nog wel wat moeite om hem te herkennen.

Na zijn mislukte avontuur bij Feyenoord heeft Jaap Stam besloten om buiten Nederland op zoek te gaan naar succes. De 47-jarige trainer werd al een tijdje genoemd als mogelijk opvolger van Ron Jans, maar nu is het dan eindelijk rond. Stam tekent een contract voor anderhalf jaar, met een een optie voor nog een seizoen.

Wil de echte Jaap Stam opstaan?

Natuurlijk ging de officiële aankondiging gepaard met een bericht op social media. Het welbekende plaatje: een foto van de nieuwe man met bijpassend welkomstwoord. Simpel en effectief, maar dan moet je wel de juiste foto nemen. Blijkbaar zijn ze in Amerika geen grote volgers van het Nederlands voetbal, want dit is het bericht dat Cincinnati op Twitter plaatste.

Je hoeft geen fanatieke voetbal volger te zijn om te zien dat dit niet Jaap Stam is. De kale man op de foto is namelijk Tinus van Teunenbroek, jeugdleider bij Ajax. Hoewel Tinus het ongetwijfeld goed zou doen in een Jaap Stam look-a-like wedstrijd, is dit toch wel een flinke blunder.

De concurrentie is scherp

En dat hebben ze geweten ook bij Cincinnati. Andere clubs uit de MLS zoals FC Dallas, Colorado Rapids, Houston Dynamo, Philadelphia Union, New York Red Bulls en Columbus Crew zagen hun kans schoon om Jaap Stam welkom te heten en de concurrent op de hak te nemen. Twitter vulde zich namelijk in no time met verschillende kale mannen.

Inmiddels heeft Cincinnati de juiste Jaap Stam gevonden:

Nieuwe uitdaging voor Jaap Stam

Jaap Stam begon zijn trainerscarrière in Amsterdam bij Jong Ajax. Via Reading en PEC Zwolle belandde de voormalig verdediger vorig jaar bij Feyenoord. Hij volgde daar succestrainer Giovanni van Bronckhorst op en dat bleek wat te hoog gegrepen. Wegens teleurstellende resultaten besloot hij na de 4-0 nederlaag tegen Ajax zijn spullen te pakken.

Dit gebeurde op 27 oktober 2019. Sindsdien was de trainer dus clubloos, maar mag nu aan een nieuwe avontuur beginnen. Stam is overigens niet de enige Nederlander bij Cincinnati. In zijn selectie vindt Jaap Stam namelijk ook Maikel van der Werff, Siem de Jong en Jürgen Locadia.

Lees ook: 14 bizarre voetbalrecords die (waarschijnlijk) nooit meer verbroken gaan worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hilarische blunder: FC Cincinnati presenteert ‘verkeerde’ Jaap Stam
Sluiten