Netflix duikt in de gouden eeuw van videogames met High Score

Netflix komt later deze maand met High Score, een documentaireserie over… videogames. Niet de Nintendo Switch of de aankomende Playstation 5, maar de gouden eeuw van games. De magische wereld van Pac-Man, Doom en Space Invaders.

Voor fans van Netflix Original The Toys That Made Us staat er op 19 augustus dus hopelijk een nieuw pareltje klaar. Op die datum komt het eerste seizoen van High Score namelijk nar de streamingdienst.

High Score: de wereld van videogames

Ter promotie van het project heeft Netflix de intro van de docuserie op het internet gedropt. In al zijn 16-bit glorie. Geheel in de stijl van de games waarover High Score gaat. We volgen een kwartje dat in een arcademachine wordt gegooid, om vervolgens langs verschillende klassieke videogames te reizen uit de afgelopen decennia.

De daadwerkelijke iconische personages waar we allemaal meteen aan denken worden helaas niet getoond, waarschijnlijk om copyright-problemen te voorkomen. De toon is echter direct gezet, voorzien van een heerlijk funky chiptune-nummer.

High Score volgt de pioniers die voor een revolutie in de gamesindustrie zorgden. Van de wereldwijde invasie van Pong tot de hardcore fans van games als Street Fighter II en Mortal Kombat. Al die games komen gepaard met talloze fascinerende anekdotes, verhalen en verassingen. Van de pittige concurrentie tussen SEGA en Nintendo tot de opkomst van een miljarden-industrie.

19 augustus op Netflix

Van de intro druipt in ieder geval het enthousiasme al af, en de passie voor games. Als de rest van High Score op dezelfde manier een kijkje in de keuken van videogames geeft, dan kan het bijna niet anders dan dat het een regelrechte hit gaat worden. Over elke individuele retro-game die voorbij komt zijn al boeken vol geschreven. Hopelijk weet Netflix daar op een treffende manier een soort greatest hits uit te pakken. High Score staat vanaf 19 augustus op de streamingdienst!

Reageer op artikel:
Netflix duikt in de gouden eeuw van videogames met High Score
Sluiten