Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 21 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

High Fidelity trailer: Zoë Kravitz schittert in remake van muzikale cultfilm

De cultfilm High Fidelity uit 2000 blijft een klassieker. John Cusack, Jack Black en Lisa Bonet. Ondertussen zijn we twintig jaar verder (Help!) en zit Hollywood volop in de reboot-modus. Ook High Fidelity moet er aan geloven, dit keer in de vorm van een gloednieuwe serie op Hulu.

Zoë Kravitz schittert in High Fidelity

Zoë Kravitz, ja, de dochter van Lenny Kravitz, speelt de hoofdrol in de nieuwe serie. Tevens was ze als producente betrokken bij de productie. Na haar toprollen in Fantastic Beasts, Big Little Lies en straks ook The Batman staat ze volop in de schijnwerpers.

De nieuwe High Fidelity is nog steeds gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby uit 1995, maar pakt de boel wel anders aan. De elementen die het boek en de film zo sterk maakten zijn gelukkig nog steeds aanwezig: het praten tegen de kijker, lijstjes en natuurlijk het bezoeken van exen.

Kravitz speelt Rob, een cynische, ontevreden platenzaak-eigenaar in Brooklyn (in de film was het Chicago, en in het boek Londen.) Ze besteedt haar dagen aan praten over popcultuur en in het rond kloten met haar medewerkers, Da’Vine Joy Randolph (Dolemite is My Name) en David H. Holmes (The Tick).

Geen luie remake?

In een poging om verandering in haar leven te brengen besluit ze haar top vijf aan exen te bezoeken. De ex-partners die haar het meest hebben genaaid, in de vervelende zin van het woord. Kan ze haar leven weer op de rit krijgen door weer contact op te nemen met hen?

De eerste volledige heeft in ieder geval onze twijfels weggenomen. Fans van het originele boek en de cultfilm waren logischerwijs zeer sceptisch. Waarom moet Hollywood steeds films en series opnieuw uitvinden die anno 2020 nog steeds staan als een huis?

De schrijvers Veronica West en Sarah Kucserka laten met de eerste trailer en synopsis in ieder geval zien dat ze niet lui het origineel recyclen. Ze lijken oprecht een nieuw, modern verhaal te willen vertellen dat een nieuw publiek aan kan spreken. Alleen al het overstappen van een mannelijk hoofdpersonage naar een vrouw zorgt voor een verfrissend nieuw perspectief.

High Fidelity komt op 14 februari naar Hulu. Oftewel, een streamingdienst die niet in Nederland beschikbaar is. Hoe en waar we Zoë Kravitz in actie kunnen gaan zien, blijft dus nog even de vraag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
High Fidelity trailer: Zoë Kravitz schittert in remake van muzikale cultfilm
Sluiten