Hier worden de vaten van Jack Daniel’s met de hand gemaakt

Jack Daniel’s bestaat dit jaar 150 jaar. Het zal je niet verbazen dat Amerika’s bekendste whiskey een prachtige geschiedenis kent. Dennis Weening en Veronica van Hoogdalem zijn op bezoek bij Jack Daniel’s om meer van het iconische merk te weten te komen.

In de eerste video leerden zij de distilleerderij kennen. In deze video gaan zij op bezoek bij een andere belangrijke locatie: daar waar de vaten worden gemaakt.

Vaten zijn van cruciaal belang voor goede whiskey. Na het distillatieproces wordt whiskey opgeslagen in vaten om te rijpen. Gedurende meerdere jaren geeft het hout zijn smaakaccenten af aan de drank en zorgt het voor de volledige kleur van de whiskey. Om die reden maakt Jack Daniel’s als enige grote whiskeymaker zijn eigen vaten. Met de hand. Een écht ambacht dus, wat voor een groot deel van het succes zorgt achter de heerlijke smaak van Jack. Natuurlijk moest die smaak even geproefd worden, evenals de sfeer in Nashville. Vervelend.

Zelf een trip maken?

En oh ja: bevalt hetgeen je ziet in de video? Je kunt zelf zo’n awesome trip winnen. Meedoen is een eitje. Klik hier en wie weet behoor jij binnenkort tot the lucky few.

Geen 18, geen alcohol.

In samenwerking met Jack Daniel's

Reageer op artikel:
Hier worden de vaten van Jack Daniel’s met de hand gemaakt
Sluiten