Redactie
Redactie Clothing 29 jan 2016

Het verschil tussen een suit jacket en een blazer

Leonardo DiCaprio is altijd al een tikke rebels geweest, wat hem juist siert. Wanneer het op stijl aankomt is die DGAF-houding niet altijd de juiste, zoals je op de onderstaande foto kunt zien. In plaats van zijn outfit stapsgewijs afkeuren, willen we deze kans aangrijpen om slechts één fout aan deze outfit uiteen te zetten: een suit jacket dragen als een blazer. 

Weten wanneer je welk type jasje draagt, is een key-element in kennen van je stijl – los van je rebelse uitspattingen (die we juist waarderen). Niemand wil erbij lopen alsof je net de kast van je vader hebt leeg getrokken, toch? Deze vijf punten helpen bij het kiezen tussen een suit jacket of een blazer boven een casual outfit, zodat je niet dezelfde fout maakt als Leo hierboven heeft gedaan.

Let op de revers

Peak revers zijn per definitie formeler dan notch revers. De vuistregel: hoe wijder de revers is, hoe netter het oogt. Kies dus voor de minst formele variant indien je een suit jacket wil dragen boven een jeans.

Zoek een stof die er niet gek uitziet in een bar

Een suit jacket is meestal gemaakt van een fijnere en lichtere stof dan een blazer. Hoe grover de stof is, des te makkelijker je deze boven een normale broek kunt dragen.

Weet wat je draagt

Een suit jacket is meestal van strakke lijnen en details voorzien, die overeenkomen met de rest van het pak. Hierdoor krijgt het geheel een chique uitstraling. Een blazer heeft dit alles meestal niet, waardoor het veel beter bij een T-shirt en sneakers past.

Doe de trui-test

In tegenstelling tot een blazer is een suit jacket niet gemaakt om over een trui of een soort gelijk kledingstuk te dragen. Dus bij twijfel: trek een trui aan en kijk hoe het voelt. Zit het te strak? Dan weet je genoeg.

Overweeg je budget

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Indien je budget toe laat, koop je bij voorkeur een pak én een losse blazer. Op die manier slijten de onderdelen van je pak even hard en draag je nooit het verkeerde jasje boven de verkeerde outfit.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Het verschil tussen een suit jacket en een blazer
Sluiten