Redactie
Redactie Food & Drinks 13 feb 2016

Het vernieuwde Pulitzer Hotel gaat next level

Als redactieleden van Manners hebben we aan de lopende band het genoegen om de coolste hotspots te bezoeken. Zo ontvingen we onlangs de vraag of we een tour door het vernieuwde Pulitzer hotel wilden. Een deel van de 25-samengevoegde grachtenpanden is namelijk van onder tot boven onder handen genomen. Het resultaat is verbluffend.

De panden dateren uit de 17de en 18de eeuw en zijn nauwkeurig gerestaureerd om originele, historische grachtenpand componenten te behouden. Vooral tof: de Collector’s Suites zijn voorzien van een thema én een privé-ingang aan de Keizersgracht! De prijs van deze kamers schommelt rond de duizend euro per nacht, dus dat kan voor een aanzienlijk gat in je rekening zorgen. Maar goed, alles voor onze grote liefdes. Toch?

Restaurant

Ook heeft het hotel een nieuw restaurant aangetrokken, genaamd: Jansz. Executive Chef Cassidy Hallman (Momofuku, Bouley en Gelso&Grand) weet samen met zijn keukenbrigade internationale gerechten te vertalen naar Hollandse nuchterheid. Precies zoals het hoort in de authentieke Negen Straatjes. Hoewel de maaltijden hoogstaande kunstwerkjes zijn, zoals we zelf hebben ervaren, is Jansz goed toegankelijk en vooral sfeervol. Dus trek je stoute schoenen aan en probeer zeker eens de kwartelei, zeetong à la Meunière en gekruide zalm met couscous.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Het vernieuwde Pulitzer Hotel gaat next level
Sluiten