Pim Jansen
Pim Jansen Auto's & Motoren 22 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Het summum van customizen: de BMW GS

Dat in het huidige tijdperk het individualisme geen vreemde bijsmaak heeft is duidelijk, steeds vaker is het gebruikelijk om je eigen persoonlijke twist aan alledaagse dingen te geven. Je kleding is bijna vanzelfsprekend een uiting van je persoonlijkheid en ook in andere consumptieartikelen sijpelt de personal touch door. Met motoren is dat niet veel anders, een massaproduct is immers nét even iets te gewoon. Custom made en customizen zijn geen marketingtermen meer, maar uitingen van de individuele smaak. De consument is weer de baas en die boodschap vindt steeds vaker weerklank.

De in Brooklyn gevestigde Whitcraft Services heeft het concept van individualisering goed begrepen en de boodschap vertaald naar een volledig vernieuwde BMW motor. Uiteraard staat de motor voor vrijheid en avontuur, deze concepten zijn dan ook de inspiratiebron voor deze bijzondere motor.

Kosten nog moeite werden gespaard om het toch al unieke uiterlijk van de BMW-motor verder te accentueren. Het resultaat is niet minder dan verbluffend. Zo werd de BMW voorzien van een brandstoftank met een inhoud van bijna twintig liter. Een dergelijke inhoud stelt de liefhebber van lange toertochten in staat om te genieten van het uitzicht in plaats van het zoveelste tankstation.

Ook wat betreft het comfort werd de BMW voorzien van een indrukwekkende upgrade. De lederen zit werd voorzien van bijzonder aangenaam leder, je achterwerk heeft immers veel te verduren tijdens de lange tochten en dus werd ook daar veel aandacht aan besteed.

Stoer en degelijk

Het project begon met misschien wel het moeilijkste deel van de motor, de klassieke GS-techniek. De R1150GS Adventure was nog grotendeels gemaakt van metaal maar het ontbrak de eigenschappen die een dergelijke motor geschikt maakt voor lange tochten. Er werd gezocht naar mogelijkheden om een ultiem comfort te combineren met de technische mogelijkheden van vandaag de dag.

De befaamde Telelever voorwielophanging en de achter Paralever aandrijfas en ophanging, werden dan ook goed onder handen genomen. Het resultaat mag er dan ook zijn! Een volledig uitgeklede BMW-motor die na de upgrade het uiterlijk heeft van een stoere tweewieler die de trotse bezitter laat genieten van de technische vooruitgang, zonder overdreven indruk te maken op de omgeving.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het summum van customizen: de BMW GS
Sluiten