Het succes en de smaak van Angus Beef verklaard

Vlees. Wij mannen worden er blij van. Wat zeg je, blij? Dol enthousiast bedoel je! Als een groep hongerige leeuwen staan we elke zomer weer rond de BBQ te paraderen. Bier in de rechterhand, kijken wie de hardste brul heeft. Dagen kijken we uit naar het moment waarop het vlees weer mag sidderen op de grill. En de verhalen over die fantastische Angus beefburger van onlangs, blijven standaard nog maanden na sudderen tijdens de wekelijkse ronde sterke verhalen. En terecht, Angus beef is de geprezen vleeskoning. Maar waarom?

Allereerst: een lekker mals stukje vlees komt niet zomaar op je bord. Wij mannen zouden het bijna vergeten zodra we door onze vleesdrift worden overgenomen, maar die zachtrode gemarineerde burger (al trek?) was ooit een hoornloos rund met een zwarte of soms rode vacht, korte poten en een gemoedelijk karakter.

Dit soort werd voor het eerst gefokt in de 19de eeuw in Schotland. Saillant detail: de Schotse boer die begon met fokken, had één koe: Old Granny. Deze pittige tante wist er in 35 jaar tijd 29 kalveren uit te persen. De meeste Angus runderen van vandaag de dag stammen nog altijd af van deze ooit actieve oma. Al snel verkocht de boer vier van zijn stieren aan een Amerikaanse collega, die de beesten gebruikte om het ras voort te zetten.

Smullen!

De basis van de lekkere, sappige smaak heeft een tweezijdige én natuurlijke achtergrond. De Angus runderen hebben namelijk maar weinig voedsel nodig, waardoor ze uit de kluiten groeien indien ze té veel voeding krijgen (wat dus niet het geval is). Een natuurlijke omgeving en dito voeding (een uitgebalanceerd dieet van voornamelijk gras) is dus een vereiste en de voornaamste reden van de gezonde structuur van het vlees. De verrukkelijke smaak heeft vooral te maken met de marmering. Dit zijn de dunne lijntjes vet die de smaak van het vlees vasthouden (nog steeds geen trek?).

Populair

Door de hoge kwaliteit van het vlees, is Angus beef populairder dan ooit. Een beetje restaurant heeft het standaard op de kaart staan en zelfs McDonald’s, dat meer en meer inzet op een high-end beleving en vlees van een hogere kwaliteit, pronkt met de Maestro Burger met Angus beef op de kaart. Een vluchtige hap kan dus prima volstaan met een kwaliteitsburger. Daarover gesproken, onze magen rommelen! Het komende half uur zijn we niet beschikbaar. Bon Appétit!

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Het succes en de smaak van Angus Beef verklaard
Sluiten