Sander van den Berg
Sander van den Berg Stijl 3 aug 2019

Deze Yeezy sneakers prijken bovenaan de Lyst Index 2019

We zijn alweer ruim over de helft van 2019 en wat doe je als je ruim over de helft bent van een jaar als 2019? Juist, lijstjes maken. Of nou ja, mode-zoekmachine Lyst heeft dit gedaan. Een lijst met de populairste merken en producten van het tweede kwartaal van 2019. En de absolute nummer één was dit exclusieve paar Yeezy’s.

Sneakers op #1

Hoewel sneakers niet meer zo dominant aanwezig zijn als in het eerste kwartaal, waren toch weer zes van de tien topproducten geveterde lopers. Wat echter wel enigszins verrassend is, is dat de Yeezy Boost 350 V2 “static black reflective” bovenaan staat.

The Lyst Index Q2 hottest men’s products

We reveal the worlds hottest men’s products of Q2 in our latest instalment of the Lyst Index. To find out who make it read the full report here: https://www.lyst.com/data/the-lyst-index/q219/

Het is je vast opgevallen (helemaal als je onze wekelijkse sneaker-update checkt) dat er het laatste jaar geen gebrek is aan nieuwe Yeezy releases.  De 350 V2 is een van de meest consistente releases van Adidas en Kanye West geworden. Meer dan 15 colorways zijn vrijgegeven sinds het debuut in 2016. Maar, dankzij de toegenomen voorraad is de hype eromheen ook steeds minder geworden. Meerdere releases zijn het afgelopen jaar niet eens uitverkocht, iets wat met de eerste Yeezy’s nog een zekerheid was.

Lees ook: Van Vanta tot Tephra: de betekenis achter de populairste Yeezy-sneakers

Hierin zit echter ook de voornaamste reden van het succes voor de ‘static black reflective’. Deze specifieke colorway was namelijk wél onderdeel van een zeer beperkte drop. En zoals je overspannen, zure economieleraar vroeger al tegen je zei: je gaat nooit iets bereiken in het leven. Maar daar gaat het nu niet om, hij zei namelijk ook dit: schaarste creëert de vraag. De beperkte voorraad van deze release heeft ongetwijfeld bijgedragen aan de koppositie.

De Lyst Index

Lyst maakt vaker van dit soort geinige lijstjes. Zoals altijd houdt de Lyst-index rekening met Lyst en Google-zoekgegevens, evenals conversiepercentages, aantal verkopen en sociale media-vermeldingen. En dit alles gedurende een periode van drie maanden: april tot en met juni.

Andere items uit de lijst zijn onder andere de adidas Originals Beckenbauer op de tweede plaats, Raf Simons Ozweego op de vierde plaats en veel te dure en mooie koffer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Highsnobiety

Reageer op artikel:
Deze Yeezy sneakers prijken bovenaan de Lyst Index 2019
Sluiten