Redactie
Redactie Films & Series 25 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Het nieuwe lettertype van Netflix gaat ze miljoenen besparen

In de wereld waarin we leven zijn veel verschillende lettertypes of fonts. Je gebruikt ze dagelijks wanneer je een Word-document opent en begint te schrijven. Denk maar aan Times New Roman of Arial.

En ja, je hebt ook Comic Sans, maar elke keer als je dat gebruikt sterft er ergens op de wereld een klein schattig katje. Dus don’t. Ook grote merken maken gebruik van lettertypes. Netflix is daar een goed voorbeeld van. Het bedrijf gebruikt jarenlang het Gotham font. Een font dat het bedrijf klauwen met geld kost om te mogen gebruiken. En daarom heeft het bedrijf nu zijn eigen lettertype gemaakt.

Maak kennis met Netflix Sans

Het ding van Gotham font is dat het redelijk veel gebruikt wordt en dat daar betaald voor moet worden. Het lettertype is jaren geleden bedacht door het modeblad GQ en als je het wil gebruiken, dan moet je daar een licentie voor nemen. En in het geval van Netflix gaat het dan om enorme bedragen. Jaarlijks worden er miljoenen afgestaan. En dan kun je dus beter je eigen lettertype bedenken. Zo is Netflix Sans geboren.

Nu hoeft het bedrijf niet elke keer een licentie te nemen voor wanneer het een trailer uitbrengt of wanneer het reclame wil maken op tv. Hieronder zie je een aantal voorbeelden van hoe het er in de praktijk uit komt te zien.

 

 

 

Dus de volgende keer als je iets van Netflix ziet dat er net iets anders uit ziet dan dat je gewend bent, dan weet je nu waar dat vandaan komt. Of dit gaat betekenen dat de miljoenen die op deze manier bespaard worden, in nieuwe series worden gestoken, is nog niet bekend.

Schrijf je hier in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van al het Netflix-nieuws

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het nieuwe lettertype van Netflix gaat ze miljoenen besparen
Sluiten