De bajesklant (met een blauw en bruin oog) die supermodel werd

De 19-jarige Mekhi Alante Lucky uit North Carolina was al meerdere keren opgepakt, maar toen hij in 2016 werd aangehouden voor te hard rijden in een gestolen auto ging zijn ‘mug shot’ de hele wereld over.

Wat Mekhi, ook wel Prison Bae genoemd, uniek maakt zijn z’n ogen. Hij heeft heterochromia. Dit is een onschadelijke afwijking die een een oog anders kleurt dan de andere. Zijn portretfoto ging viral en bereikte Demanti O’Bryant, de manager van Saint Claire Modeling in Atlanta.

O’Bryant nam direct contact op toen hij hoorde dat Mekhi niet werd vervolgd en bood hem een contract aan. Sindsdien is Mekhi een nieuw mens met een dikke modellencarrière en een leger van ruim 25.000 Instagram-volgers.

Jeremy Meeks

Mekhi ‘Prison Bae’ Lucky is niet de eerste misdadiger die aan de hand van zijn mug shots een modellencarrière in de wacht sleepte. In 2014 werd Jeremy Meeks aangehouden voor het bezit van een vuurwapen. Ook zijn foto bereikte een modellenbureau.

Mekhi wil naar eigen zeggen geen tweede Jeremy worden. Meeks werd nadat zijn foto viral ging ‘Hot Felon’ genoemd. “Ik wil geen ‘Hot Felon’ nummer twee worden, sterker nog: ik ben helemaal geen fan van mijn eigen nickname Prison Bae”, aldus Lucky, die hard wil werken aan zijn nieuwe carrière. “Laat mensen mij maar gewoon Lucky Mekhi noemen. Dat klopt tenminste.”

Reageer op artikel:
De bajesklant (met een blauw en bruin oog) die supermodel werd
Sluiten