Kenneth Luijk
Kenneth Luijk Stuff 14 nov 2016

Het moment is daar: nooit meer een lekke band

Na een nachtelijke escapade aankomen bij je fiets, in de stromende regen, het slot eraf halen en vervolgens naar huis gaan. Althans dat was de bedoeling. Na een paar meter voelt de ondergrond wat harder aan dan normaal. Je stapt af en ja hoor: je band is lek. Vervolgens sta je voor de o zo gehate keuze: fiets je door of ga je lopen? Als het aan deze startup ligt is dit binnenkort verleden tijd.

Dankzij de innovatieve Nexo and Ever Tires kun je door wind en weer fietsen zonder lekke band. Je band kan ook moeilijk lek gaan als er geen lucht in zit. Deze ‘airless banden’ lopen ook nog eens minder snel slijtage op dan de normale fietsbanden.

Nooit meer die vervelende verrassing op de fiets

Er zijn twee verschillende designs beschikbaar. De Ever Tires beschikken over een reeks gaatjes en zijn ontworpen om controle te behouden. Het materiaal van deze band is overigens milieuvriendelijk. De Nexo Tires zien eruit als normale fietsbanden, alleen is de kans op een lekke band bij deze banden uiteraard nihil. Misschien een ideetje voor wielrenners? De banden zijn nog niet te koop, maar de startup heeft inmiddels genoeg geld verzameld om te beginnen. Voor meer informatie klik hier.

Reageer op artikel:
Het moment is daar: nooit meer een lekke band
Sluiten