Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 2 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Het meest criminele broodje ooit: de Pablo Escoburger

Ruim 25 jaar nadat de drugsbaron op een gewelddadig manier aan zijn einde kwam, blijft Pablo Escobar nog steeds generaties inspireren. Zelfs een entertainmentgigant als Netflix verdient lekker met Narcos en dus dachten ze in Australië: dat kunnen we ook.

De creatieve kok van het pop-up restaurant in de hipster-wijk Prahran in Melbourne vond het wel een leuk idee. Een hamburger met een duidelijk herkenbare streep poeder (knoflookpoeder) en een opgerold briefje van 100 dollar (nep uiteraard). Zo gezegd, zo gedaan en voilá een zeer controversieel gerecht was geboren. Het ding ging uiteraard viral en de reacties waren niet van de lucht.

Grappig? Niet volgens iedereen

Alhoewel de hamburger overduidelijk een vorm van satire is, hebben er veel mensen moeite mee. Zo zou de creatie getuigen van slechte smaak, gebrek aan respect en zou het zelfs educatief onverantwoord zijn. “Ik zou graag willen zien dat iemand dat uitlegt aan hun kind, die alleen maar een hamburger wil eten?” schreef een bezoeker op de Facebook-pagina van het pop-up restaurant.

Aan de andere kant zijn er uiteraard mensen die de humor er wel van inzien. “Dus je wil wel naar een concert gaan en je xtc laten testen, maar je wordt boos als je deze hamburger ziet? Echt waar?”

Boze Colombianen geven het restaurant twee sterren

Het hamburger-restaurant kan er niet echt mee zitten. Sommige reacties vindt men wel vervelend. De mede-eigenaar van het restaurant, Vaughn Marks, zegt dat hun etablissement een 2-sterren rating heeft gekregen op Facebook omdat, naar hij beweert, een stel boze Colombianen hem verwijten dat het restaurant de persoon van Escobar op deze manier verheerlijkt.

Zijn antwoord: “We zijn erg trots op onze hamburgers, maar we begrijpen ook dat Pablo Escobar een vreselijke man was die het leven van duizenden Colombianen heeft vernietigd. We keuren, verafgoden of promoten Pablo Emilio Escobar of zijn acties hoe dan ook niet, we zijn echter Australisch en weten hoe je moet lachen om een ​​goede grap.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ladbible

Reageer op artikel:
Het meest criminele broodje ooit: de Pablo Escoburger
Sluiten