Pim Jansen
Pim Jansen Life 5 aug 2018

Het meest bizarre penthouse op aarde

Een beetje architect weet met zijn ontwerp de opdrachtgever te overtuigen om voor zijn of haar ontwerp te kiezen. Afgaande op de ideeën van Coop Himmelbau leidt het dan ook geen twijfel dat zijn ontwerp voor de Beulah Propeller City een serieuze kanshebber is.

Coop Himmelbau heeft zijn voorstel voor een wolkenkrabber in Australië gepresenteerd, dat, indien voltooid, een van de hoogste gebouwen van het land zou gaan worden.

De ‘Beulah Propeller City’, gelegen in het hart van het kunst- en entertainmentdistrict van Melbourne, is een herkenbaar architectonisch monument dat de woon-, winkel- en werkfunctie van de stad definieert. Het voorstel van Coop Himmelbau is uiteraard niet de enige inzending, ook andere, vooraanstaande architecten dingen met hun ontwerpen en visies mee naar de opdracht.

Penthouse Melbourne

 

 

Recreatieve elementen

Binnenin de toren is er een grote verscheidenheid aan recreatieve elementen voor openbaar gebruik. ‘Het concept van ‘publieke voordelen’, dat in de traditionele zin de creatie van een multifunctioneel gebouw genereert, wordt verder ontwikkeld en uitgebreid: ‘We creëren echte openbare ruimtes binnen een multifunctionele structuur’, aldus de architecten.

Penthouse Melbourne Penthouse Melbourne Penthouse Melbourne Penthouse Melbourne Penthouse Melbourne Penthouse Melbourne Penthouse Melbourne

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het meest bizarre penthouse op aarde
Sluiten