Redactie
Redactie Human Interest 8 okt 2014
Leestijd: 3 minuten

How to: het kiezen van de verlovingsring

De verlovingsring. Het kopen hiervan is wellicht één van de spannendste momenten in het leven van een man, samen met het stellen van ‘de vraag’, natuurlijk. Aan het kopen van een verlovingsring hangen wat specifieke uitdagingen die je moet overwinnen. Ook kleven er nogal wat vooroordelen aan het kopen van het belangrijkste sierraad uit haar leven. Maar geen nood, wij brengen je up do date met de do’s en dont’s.

Een verlovingsring kopen is ergens wel een beetje oneerlijk voor de man. Een vrouw heeft, of ze het nu wil toegeven of niet, al vanaf haar tienerjaren een beeld van haar ideale ring. Misschien is dit beeld zo nu en dan veranderd maar reken maar dat zij hierover heeft nagedacht. Aan jou nu de taak om dat ene perfect exemplaar te vinden. Wij geven het je maar te doen…

Om eerst eens met een ‘regel’ te beginnen. De ring ‘moet’ twee keer jouw maandsalaris kosten. Wie deze regel heeft verzonnen, weten wij niet, maar je kunt ‘m wat ons betreft direct in de prullenbak gooien. Het uitgangspunt moet zijn dat jij een ring voor haar koopt waarvan haar hart sneller gaat kloppen en die past binnen jouw budget. Met ‘binnen jouw budget’ bedoelen wij dat-ie echt wel wat mag kosten maar onder geen beding moet jij hiervoor krom gaan liggen of onverantwoorde risico’s nemen. Bovendien: wat voor de één een hoop geld is, is dit voor een ander niet. En wat zegt de prijs nu helemaal over de kwaliteit? Voor 1.000 kun je een prachtige ring kopen, terwijl een ring van 10.000 euro geen blijdschap garandeert. Prent dit goed in je gedachten.

Wil je een steen? Let dan hier op

Ga jij voor een verlovingsring met een steen, dan zijn er vier zaken waar je op moet letten: de vorm van de steen, de kleur, de helderheid en het gewicht. De vorm van de steen, zegt veel over de kwaliteit. Hoe is deze behandeld? En nog belangrijker: vindt jouw aanstaande deze mooi? Hetzelfde geldt natuurlijk voor de kleur en de helderheid. In principe geldt hoe helderder de steen, des te hoger de kwaliteit én de prijs. Ook het gewicht van de steen bepaalt voor een groot gedeelte de prijs. Laat je goed informeren over deze aspecten en wees niet bang om vragen te stellen.

Dreigt de steen jouw budget te overstijgen, dan zijn er manieren om de kosten te drukken zonder dat je lady dit zal merken. Met name over de helderheid van de steen wordt ontzettend ingewikkeld gedaan. Vaak volstrekt overbodig want het verschil tussen de diverse helderheidsgraden is vaak met het blote oog voor een leek niet te zien. Het prijsverschil voel je weldegelijk. Je hoeft niet voor de allerhelderste variant te gaan: kies eentje die op het oog helder is. Zo krijg je een prachtige steen voor een acceptabel bedrag.

Wat je moet weten: kleur en maat

Voor het succesvol uitkiezen van een verlovingsring moet je naast haar voorkeur voor de steen ook haar voorkeur voor de kleur van de ring en haar ringmaat weten. Met name dit laatste is tricky. Je wilt dat de ring past op het moment van jouw aanzoek. Een veilige manier is om ongemerkt één van haar goed passende ringen mee te nemen bij het uitzoeken van haar verlovingsring. Zo weet je zeker dat-ie past. Ben je van plan om jouw vriendin ten huwelijk te vragen, zorg dan dat je ruim van tevoren over deze essentiële informatie beschikt. Dit dien je ruim van te voren al te weten, maar zij mag natuurlijk niet weten waarom je iets vraagt. Breng het daarom op een goed moment ter sprake (bijvoorbeeld wanneer jullie samen naar sieraden aan het kijken zijn) zodat ze geen argwaan krijgt. Weet je het echt niet, vraag dan haar beste vriendin om raad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
How to: het kiezen van de verlovingsring
Sluiten