Redactie
Redactie Style 16 jan 2019

Het item dat garderobe complementeert: het perfecte witte overhemd van Besnard

In de garderobekast van elke stijlvolle man, tref je een aantal standaard items aan. Een jeans, zwart/wit T-shirt, chino’s, witte sneakers, colbert: noem het maar op. Een wit overhemd mag in dit rijtje niet ontbreken, maar welk overhemd kies je? Zodra je ‘het perfecte witte overhemd’ hebt gevonden, heb je immers goud in handen. 

Het witte overhemd vormt veelal de basis voor een nette outfit. Het is als het ware het canvas, het vertrekpunt. Vanaf het overhemd creëer je een geheel eigen stijl. Natuurlijk heb je meer nodig dan enkel een wit overhemd, bovendien hoef je geen wandelende imitatie te zijn van Robert Rauschenberg’s White Paintings. Het grote voordeel van een wit overhemd: je kunt er alles mee combineren. Zowel een mooie jeans als een strakke pantalon.

Maar wat is het perfecte witte overhemd en waar vind je het? Een beetje gent geeft aandacht aan zijn outfit en dus ga je voor kwaliteit. Wij vonden ons perfecte witte overhemd bij het Amsterdamse Besnard. De 30-jarige Victor Besnard blies het 150 jaar oude merk van zijn over-over-grootvader, een bekende kleermaker in Den Haag, een nieuw leven in. Het doel van zijn eerste collectie was om overhemden van hoge kwaliteit aan te bieden.

Het boord: wide spread of button down

Goed: je hebt een merk gevonden dat goed bij je past, maar welk type overhemd kies je? Wil je een wide spread of liever button-down boord? Kies je voor een wide spread, dan kun je dit eenvoudig combineren met een brede stropdas of een vlinderstrik. Ideaal als de gelegenheid erom vraagt. Een button-down boord zorgt er weer voor dat je boord altijd goed zit. Bij een wide spread boord zie je vaak dat de baleinen in het boord zitten verwerkt. De luxe overhemden stellen je daarnaast in staat om die baleinen te vervangen als het nodig is.

BESNARD overhemden

Besnard creëert overhemden met oog voor details

Besnard besteedt veel aandacht aan het gehele overhemd. Zo zijn de overhemden gemaakt van topkwaliteit katoen, desgewenst in een two-ply-uitvoering waardoor je een nog hogere kwaliteit kunt verwachten. Diezelfde aandacht zie je terug in andere details bij de overhemden van Besnard. Parelmoeren knoopjes zijn bijvoorbeeld standaard. Deze worden met een stevige kruissteek vastgezet zodat ze extreem duurzaam zijn. Ze laten dus niet zomaar los, iets dat je bij budget overhemden vaak wel ziet gebeuren. Trek een overhemd aan van Besnard en je weet precies waarom kleding de man maakt.

Reageer op artikel:
Het item dat garderobe complementeert: het perfecte witte overhemd van Besnard
Sluiten