Kenneth Luijk
Kenneth Luijk Architecture 9 september 2016

Het huis van deze kunstenaar is pure kunst an sich

Beeldhouwer Jacek Jarnuszkiewicz heeft samen met Marie-Claude Hamelin en Loukas Yiacouvakis van architectenbureau YH2 zijn huis ontworpen. De woning is te vinden in East Bolton (Quebec, Canada) en voldoet aan alle verwachtingen: het is een echt kunstwerk geworden.

De kunstenaars gingen op een speciale manier te werk: de één bouwde verder op het werk van de ander. Hierdoor is het een ietwat vreemde verticale woning geworden. Het huis bestaat uit twee houten componenten en is midden in een naaldbos gebouwd.

Een groot overdekt terras is toegankelijk vanuit de woonkamer en biedt uitzicht over het bos: een mooie uitkijktoren voor de natuurliefhebber. Het huis beschikt van vloer tot plafond over grote ramen. Deze ramen zorgen ervoor dat de witte muren het natuurlijke licht weerkaatsen, waardoor het huis heel levendig aanvoelt.

In de eetkamer word je aandacht afgeleid door de schubben op de muur. Je wordt bijna gedwongen de schubben te volgen naar boven, waardoor je vervolgens kennis maakt met het plafonddat deels van glas is gemaakt. Via een pikzwarte trap maak je kennis met de bovenste verdieping. Hier kun je (vanwege de glazen vloer/plafond) helemaal naar beneden kijken. Check hieronder alle foto’s van de woning.

Reageer op artikel:
Het huis van deze kunstenaar is pure kunst an sich
Sluiten