Netflix 29 dec 2018 Jan de Raab

Sherlock Holmes verschijnt in een nieuw jasje op Netflix (zonder Cumberbatch)

Het jaar 2019 is het jaar van vernieuwing als het aan Netflix ligt. Zo hoef je niet te rekenen op een voorzetting van het oude concept van Sherlock met Benedict Cumberbatch en Martin Freeman. In plaats daarvan komt de streamingdienst met een andere opzet voor Sherlock Holmes.

The Irregulars

In de nieuwe opzet staat niet de beroemde sperneus centraal, maar is de hoofdrol weggelegd voor een groep straatkinderen die Sherlock Holmes helpen om een heel scala aan misdrijven op te lossen. Geen simpele reboot dus met Cumberbatch, maar een interessante kennismaking met The Irregulars.

Het idee om juist straatkinderen te gebruiken als een onmisbaar verlengstuk van Sherlock Holmes is niet helemaal nieuw. Ook in de boeken van Sir Arthur Conan Doyle komen The Irregulars voor. Het zijn de ogen van de speurder en zijn in veel gevallen van onmisbare waarde. Zo worden ze ingezet voor het bespieden van verdachten en ze vergaren informatie op plekken die voor Sherlock Holmes moeilijk bereikbaar zijn.

Sherlock Holmes als junkie

Voor het schrijven van het script is Netfilx niet over een nacht ijs gegaan, ze hebben Tom Bidwell aangetrokken die eerder verantwoordelijk was voor Watership Down, een animatieserie die zowel door de BBC als Netflix is uitgezonden.

Tom: “Sherlock Holmes had in de boeken een groepje straatkinderen die hem hielpen met het verzamelen van aanwijzingen. In onze serie is Sherlock een drugsverslaafde delinquent. Hij gaat er met de eer vandoor terwijl de kinderen zijn zaken oplossen.” Dat kwaliteit de enige drijfveer is bij de productie waar hij aan werkt is duidelijk. “Het is echt mijn droomproject en mijn oudste idee, ik ben het al meer dan tien jaar aan het pitchen. Netflix gelooft en steunt onze visie voor de show, waardoor we op een zeer ambitieuze manier onze verhalen kunnen vertellen.”

Nog even geduld

De liefhebbers van Sherlock Holmes zullen nog wel wat geduld moeten hebben, het script is immers nog in ontwikkeling. Voorlopig zul je het dus even moeten doen met de andere topfilms en series die Netflix onlangs heeft toegevoegd. En check ook vooral onze Netflix-podcast Kijkvoer!. Binnen een kwartiertje praten wij je wekelijks bij over al het nieuws omtrent Netflix. Je vindt de podcast hier! 

Want

Reageer op artikel:
Sherlock Holmes verschijnt in een nieuw jasje op Netflix (zonder Cumberbatch)
Sluiten