Het dikste voetbalshirt komt uit Parijs dit jaar

Voor de mannen die nog op zoek zijn naar een tof voetbalshirt ter aanvulling op de collectie: zoek niet verder. Het mooiste voetbalshirt van dit seizoen is namelijk gelanceerd door de Franse grootmacht Paris Saint-Germain en haar sponsor Nike. Of beter gezegd; door PSG en Jordan. Jep, van die basketbal legende.

Het gaat om een bijzonder fraai, simpel zwart tenue. Maar eigenlijk kan je elk positief bijvoeglijk naamwoord er wel voor zetten. Optimistisch shirt. Tuurlijk. Episch shirt. Behoorlijk. De link lijkt trouwens redelijk makkelijk gevonden. De bekende silhouette van Michael Jordan lijkt aardig op de Eiffeltoren, die normaal op het logo van de Parijzenaren te zien is.

🎬 Watch the full version on IGTV Version longue sur IGTV 🎥 “Phenomenal, magical, daring” When @neymarjr talks about our @jumpman23 collab… ⚽🏀 ” Phénoménal, magique, audacieux ” Quand #Neymarjr mentionne notre collection #PSGxJordan . Watch the full version on IGTV 🎥 & Preorder the collection #PSGxJordan on the PSG web store

108.9k Likes, 589 Comments – Paris Saint-Germain (@psg) on Instagram: “🎬 Watch the full version on IGTV Version longue sur IGTV 🎥 “Phenomenal, magical, daring” When…”

Uiteraard komt Nike niet alleen met een voetbaltenue, maar met een complete PSG x Jordan lijn. En eerlijk, dat is retevet en vooral ook logisch. Jordan wordt nog iets populairder op de Europese markt en hét paradepaardje van Nike (Neymar) speelt voor een club die wordt gesponsord door de Amerikanen. Iets wat dat andere boegbeeld (Ronaldo) niet heeft.

We schreven eerder al dat Manchester City de stijlcompetitie had gewonnen, maar die krijgen op deze manier toch nog even een flinke concurrent.

“Ugh, commercie”

Sommigen zullen zeggen dat het allemaal te veel om commercie gaat draaien in het voetbal. Daar hebben ze ook compleet gelijk in. Dat de Spaanse competitie nu af en toe in Amerika afgebald gaat worden bijvoorbeeld is complete onzin. Maar het heeft ook grote voordelen; zo is er meer voetbal en komen er wedstrijden op twee verschillende tijdstippen tijdens een Champions League avond (heb jij het al aan de vrouw verteld?).

En dus toffe samenwerkingen als dit. Wij zijn zeer benieuwd wat voor moois we in de toekomst nog meer gaan zien. De collectie Jordan X Paris Saint-Germain ligt 14 december in de winkels, maar is volgende week al te bewonderen wanneer PSG het opneemt tegen Liverpool in de Champions League.

Meer weten over sport? Resport houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Het dikste voetbalshirt komt uit Parijs dit jaar
Sluiten