Redactie
Redactie Advertorial in archief 4 jan 2016
Leestijd: 2 minuten

Het 2de deel van de volledig met smartphone geschoten short film is hier

Met The Next Film Project wordt aangetoond hoe goed je kunt filmen met een high end smartphone van de nieuwste generatie. Mocht je het eerste deel van deze driedelige short film nog niet gezien hebben, bekijk deze dan hier voordat je verder gaat met dit spannende tweede deel.

In het eerste deel introduceerden regisseur Sjoerd de Bont en cameraman Goof de Koning het karakter Daan, die kennelijk moeite had om het huis uit te komen. Dit tot grote frustratie van zijn vriendin Saar. Ze doet een ultieme poging om Daan mee naar buiten te krijgen maar uiteindelijk lukt dit niet en laat de film je achter met het beklemmende gevoel dat er iets goed mis is. Met dit uitgangspunt ging de pas 20-jarige Jens Rijsdijk, die onlangs het 48 Hour Film Project won, aan de slag. Jens bevestigt onze vermoedens want in dit tweede deel lijkt het flink mis te gaan met Daan.

Naast het feit dat zich hier een spannende short ontwikkelt, zie je ook in dit tweede deel weer hoe goed je kunt filmen met de smartphone. Let vooral eens op hoe soepel de zooming en panning shots lopen. Meerdere malen wordt de telefoon tijdens het filmen van het onderwerp af en naar het onderwerp toe bewogen en dit zonder de kenmerkende trillingen die dit doorgaans produceert. Vooral de scene waarin Daan achterover valt, maakt indruk met een manier van filmen die ons een beetje doet denken aan de iconische ‘tapijtscene’ uit Trainspotting.

Behind the scenes shots vormen ook een belangrijk onderdeel van dit project. Zij laten namelijk zien dat de film ook écht met alleen een Samsung Galaxy S6 edge geschoten is en dat jij dit in principe ook zou kunnen doen. Natuurlijk hebben de regisseurs en cameramannen van dit project exceptionele talenten die de meesten van ons niet hebben; toch moet dit je inspireren om zelf óók mooie video’s te gaan schieten met je telefoon. Aan de techniek zal het namelijk niet liggen.

Voor The Next Film Project rest nu nog één deel waarin je erachter gaat komen welke kant het verhaal op gaat en hoe het afloopt. Houd daarom Manners in de gaten én abonneer je HIER op het YouTube-kanaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het 2de deel van de volledig met smartphone geschoten short film is hier
Sluiten