Wheels

Het 2016 van de redactie: auto’s en custom bikes

Onze favorieten van het afgelopen jaar

Jawel, 2016 komt bijna tot een einde en dat betekent: toplijstjes! De redactie deelt vanaf vandaag elke dag tot aan de Kerst de hoogtepunten van het afgelopen jaar binnen de meest populaire rubrieken op Manners. Dit keer: de mooiste auto‘s en dikste customs.

Mitchell

Auto: Bentley Bentayga
Elke Bentley is een bijzondere en top notch wagen, dus dat is bij deze niet anders. Ik houd er echter van wanneer fabrikanten iets ‘geks’ doen, zoals sportwagenfabrikant Porsche eerder deed met de Cayenne. Een SUV van het statige Bentley zou 10-15 jaar geleden ondenkbaar zijn geweest, maar kijk eens. Hij creëert eigenlijk een soort eigen segement, want zo’n über-SUV waarbij zelfs een Range Rover en Q7 verbleken…. da’s iets speciaals. Ondanks dat het een mastodont eerste klas is, oogt-ie toch Bentley-waardig.

Custom Bike: Cleveland Cyclewerks Heist
In alle eerlijkheid: ondanks dat ik ‘m bijzonder fraai vind, is dit niet de allermooiste custom bike van afgelopen jaar. Maar wel eentje met de dikste ballen. Want zo’n classic converteren naar een state of the art elektrische motor mét behoud van looks, daar kun je alleen maar je petje voor afnemen.

Manners elektrische chopper 1

Leroy

Auto: Tesla Model 3
Er zijn tal van prachtige auto’s gemaakt, maar Elon Musk & Co. hebben écht mijn hart gestolen met de Tesla. Niet alleen qua design, maar ook vooral vanwege de vernieuwing en het gedachtegoed van Elon Musk achter Tesla. De invloed van het bedrijf op de wereld is enorm. Daarom kies ik voor de Model 3, de (nog altijd stijlvolle) budget versie die naar mijn inziens voor een nog grote verandering gaat zorgen. Maar de Tesla Model S is ook gewoon ontzettend dik, kijk maar:

Custom Bike: BMW R nineT
Ik heb er behoorlijk wat voorbij zien komen, maar dit zwarte duiveltje is ‘m wel voor mij. Krachtig, authentiek, strak design, zwart en uiterst stijlvol. Rammen met die handel.

Martyn

Auto: Bugatti Chiron
1,479pk met een 8.0L W16 quad turbo engine uit een Veyron. 0 naar 100 in 2.5 seconden. Ja, dat zijn statistieken die er niet om liegen. En het uiterlijk zelf is al helemaal een feestje. Of het de mooiste wagen van het jaar is, neen. Maar begeerlijk is-ie zeker.

manners-bugatti-chiron

Custom bike: Angry bird
Ik had mijn keuze al gemaakt, maar op de valreep ben ik nog van gedachte veranderd, met dank aan deze Angry Bird die wij deze week nog behandelden.

De Honda CBR Angry Bird

Mitchell Rietveld

Auto Ferrari 400 Superamerica SWB Coupe
Dit is mijn absolute favoriet. Geen auto uit 2016, maar ‘61, maar wij behandelden ‘m dit jaar. Fair enough toch? Hij werd dit jaar geveild en als ik het geld had.. Ik ben stiekem wel een tikkeltje verliefd op deze auto, deels op de buitenkant, maar vooral op de binnenkant.

manners-1961-ferrari-11-1-600x449

Custom Bike: Harley-Davidson Custom C88
Om een Harley-Davidson te durven customizen moet je wel de nodige cojones bezitten. De custom klopt gewoon, op alle punten, maar ik ben wellicht nog meer gecharmeerd door de verantwoordelijke mannen hierachter. Twee broers doen alles volledig met z’n twee in hun kleine garage en vinden het heerlijk zo. Ze zeggen dan ook: having fun is our business, and business is good.

manners-custom-harley-2-1440x960

25-12-2016 - Leroy van den Berg