Pim Jansen
Pim Jansen Life 5 nov 2018

Terug van weggeweest: na 13 jaar herintroduceert Hertog Jan zijn Winterbier

Een beetje bierliefhebber is uiteraard bekend met de verschillende kwaliteitsmerken. Nu het weer tijd wordt voor de feestelijke biersoorten, is er een biermerk dat extra opvalt: Hertog Jan. Ruim dertien jaar geleden werd er voor het laatst een echt winterbier gebrouwen door de meesterbrouwers in het Limburgse Arcen. Daar komt nu verandering in. Wil je de eerste zijn die dit heerlijke gerstenat kan proeven, dan kan dat. Vanaf nu al te drinken bij Het Genootschap van Hertog Jan. Vanaf half november ook in andere horeca en in de supermarkt!

Dertien jaar geleden was de term winterbier nog niet zo bekend in Nederland. Anno 2018 is winterbier, zoals Winter Ale, bijna niet meer weg te denken uit het rijtje seizoensbieren. Hoog tijd om met dit koude en gure weer het recept van Hertog Jan Winterbier er opnieuw bij te pakken”, aldus Hertog Jan brouwer Erik.

Genieten van bier in een unieke setting

Echt genieten van bier doe je in een unieke setting. Het Genootschap van Hertog Jan is in dat opzicht uniek. In deze cafés vind je een gastvrije ambiance, waar vakmanschap een duidelijke meerwaarde is. Het zijn de horecagelegenheden waar je van weet dat alles tot in de puntjes is geregeld om een unieke ervaring te kunnen bieden. In heel Nederland zijn verschillende zaken te vinden die zich met trots hebben verbonden aan Hertog Jan. Benieuwd of er bij jou ook een zaak in de buurt zit die zich bij het Hertog Jan Genootschap heeft aangesloten? Check het hier.

Hertog Jan

Uniek winterbier

Hertog Jan Winterbier is anders dan de meeste winterbieren. Behalve de fruitige aroma is dit bier ook lekker door te drinken, ondanks het relatief hoge alcoholpercentage. Deze lichtblonde variatie is een goede begeleider voor vis- en wildgerechten. De volmondige, zoetige en licht bittere afdronk zorgen voor een aangename balans bij diverse vette vissoorten. Het frisse karakter zorgt daarnaast voor een bijzondere smaakervaring in combinatie met wild. Kortom, de ideale compagnon tijdens een gerecht.

De geschiedenis van echt bier

Al vanaf het prille begin is de bierbrouwer gevestigd in het Limburgse Arcen, waar het ook nu, ruim een eeuw later, nog steeds is gevestigd. De brouwerij is overigens niet altijd door het leven gegaan als Hertog Jan. Sinds 1915 heette het Stoombierbrouwerij de Vriendenkring. De naamswijziging zou pas 70 jaar later worden doorgevoerd. De naam is voortgekomen uit de bewondering voor Hertog Jan de 1ste van Brabant. Een Bourgondiër pur sang, wiens levensmotto tot kunst en vakmanschap is verheven.

Reageer op artikel:
Terug van weggeweest: na 13 jaar herintroduceert Hertog Jan zijn Winterbier
Sluiten