Tip voor het weekend: haal Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt in huis

Het weekend staat voor de deur en daar mag wat ons betreft op gedronken worden. Wat je gaat drinken, moet je natuurlijk zelf weten, maar wij willen je wel graag een tip geven. Hertog Jan was namelijk zo vriendelijk om hun nieuwe speciaalbier met ons te delen: Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt. Van Grand Prestige heb je ongetwijfeld wel eens gehoord (of geproefd), maar met deze nieuwe variant is wat bijzonders aan de hand. Deze is namelijk gerijpt op Jenevervaten.

Zo komen twee oer-Hollandse producenten op een prachtige manier samen. Hertog-Jan heeft namelijk de handen ineengeslagen met niet één, niet twee, maar met drie bekende jeneverstokers: Hooghoudt, Rutte en Zuidam. Zelfs als je geen jeneverdrinker bent, zul je deze namen ongetwijfeld wel eens gehoord hebben. Ben jij wel iemand die kan genieten van een mooie jenever? Dan is dit hét moment om heel enthousiast te worden.

Drie verschillende smaakbelevingen

Het rijpen op vaten is namelijk alles behalve een gimmick. Dat merk je meteen wanneer je de drie nieuwe Grand Prestiges inschenkt en de geuren je neus bereiken. Grand Prestige is op zichzelf al een prachtig en alom geprezen bier, maar acht maanden rijpen voegt echt wat toe. Een extra dimensie, of eigenlijk drie verschillende dimensies. Want hoewel ze alle drie op jenevervaten hebben mogen rijpen, lopen de smaken behoorlijk uiteen.

De Hooghoudt variant heeft een kruidige en nootachtige smaak met tonen van gedroogd fruit. De op vaten van Rutte gerijpte Grand Prestige kent door de aanwezigheid van kruiden en fruit een meer intense en aardse smaakbeleving. De Zuidam variant gaat daarentegen qua smaak meer richting vanille en kokos door het gebruik van wit eikenhouten vaten. Drie keer de invloed van jenever, maar wel drie totaal andere smaakbelevingen.

Hertog Jan weet opnieuw te imponeren

De nieuwe Hertog Jan Grand Prestige vatgerijpt leent zich dan ook perfect voor een mooi tasting. Haal de drie varianten in huis en nodig wat vrienden uit voor een heerlijke avond. Deze nieuwe creaties van Hertog Jan zijn perfect om samen van te genieten, en dat kun je nu dus doen met zowel bier, als jeneverliefhebbers.

Hertog Jan bevestigt hiermee nog maar weer eens dat ze niet alleen in staat zijn om prachtig bier te brouwen, maar ook meesters zijn in het verrijken van hun prachtige producten. Kennis, ervaring en heel veel liefde hebben opnieuw geleid tot een heel bijzonder en smakelijk speciaalbier.

Zelf genieten?

Wil je meer weten over Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt? Klik dan hier. Wil je dit weekend zelf genieten? Bestel dan hier de variant die heeft gelegen op vaten van Hooghoudt, Rutte, Zuidam of gewoon alle drie (wij raden je aan om voor optie vier te gaan).

Reageer op artikel:
Tip voor het weekend: haal Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt in huis
Sluiten