Mitchell Rietveld
Mitchell Rietveld Films & Series 26 september 2016

Herfst is geen straf met deze 7 nieuwe series

De zomer is voorbij, en fanatieke serieliefhebbers zijn weer blij. Want nu de zon weg is, zullen we ons vermaak weer wat meer binnen moeten gaan vinden. En die zoektocht hoeft niet lang te zijn, want wij hebben een aantal toffe series waar jij in het herfstseizoen mee zoet bent. Smaken verschillen, maar in deze lijst is voor ieder wat wils.

Westworld

HBO heeft de geldkraan weer fors opengedraaid en dat belooft uiteraard heel veel moois. Zeker als HBO Jonathan Nolan (broer van) en J.J. Abrams betaalt om hun talenten samen te voegen. Westworld is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Chrichton, ook wel bekend als de schrijver van Jurassic Park. In pretparken voelt Chrichton zich thuis, want ook Westworld draait om een, nogal onorthodox, pretpark. Ditmaal met een wildwest-thema. Een (fantasie)park waar het wilde westen en robots samenkomen… dat moet wel veel sensatie beloven.

Westworld is vanaf 3 oktober te zien op HBO.

Falling Water

Tv-zender USA verwent ons, in samenwerking met de producenten van The Walking Dead en Homeland, met een nieuwe serie die, net als de serie Mr. Robot, de diepte van onze psyche induikt. Alleen dan met een soort Inception-insteek. Hele mooie namen en hele mooie vergelijkingen. Oftewel, dit kan niet anders dan een succes worden.

Falling Water wordt vanaf 13 oktober uitgezonden op de Amerikaanse zender USA.

Luke Cage

Marvel zit geen moment stil en blijft zijn imperium uitbouwen. Waar Daredevil en Jessica Jones al eerder verschenen op Netflix, komt daar nu Luke Cage bij. Cage is door een ietwat curieus experiment veranderd in een soort menselijke tank: beresterk, met een onbreekbare huid (zie hoofdfoto). Wij vinden Cage nu al een baas. Meer weten? Lees dan het artikel: Is Marvels Luke Cage de moeite waard?

Luke Cage is vanaf 30 september in z’n geheel te zien op Netflix.

Timeless

De naam zegt het al: tijdloos. Deze science-fiction serie heeft een nieuwe invalshoek gevonden voor het gebruik van tijdmachines. Een tijdmachine die is ontwikkeld door de Amerikaanse overheid komt in de handen van een crimineel die uiteraard grootse, duivelse plannen heeft: zorgen dat Amerika nooit ontstaat. Aan een geschiedenisprofessor, een soldaat en een wetenschapper de taak om, met een tweede tijdmachine, te voorkomen dat deze crimineel slaagt.

Timeless wordt vanaf 3 oktober uitgezonden op het Amerikaanse NBC.

Atlanta

Donald Glover zit vol met talent. Waar hij onder de naam Childish Gambino muziek schrijft en produceert, doet hij dat nu ook met film. Hij schrijft, produceert en speelt zelf de hoofdrol in zijn semi-autobiografische drama-comedyserie: Atlanta. In deze serie zien we hoe Glover en zijn neef samen de hiphop-scene van Atlanta proberen te betreden.

De eerste aflevering van de serie werd op 6 september uitgezonden op het Amerikaanse FX.

Black Mirror seizoen 3

Uiteraard het vervolg op de eerste twee seizoenen. Mocht je de serie niet kennen, de serie confronteert de moderne kijker met hoe afhankelijk wij onszelf maken van een zich steeds verder ontwikkelende drugs: de huidige technologie. Iedere aflevering heeft een andere cast en een losstaande verhaallijn. De serie kan worden omgeschreven als een tikkeltje donker en satirisch, vandaar ook de naam: Black Mirror.

Black Mirror seizoen 3 is vanaf 21 oktober te zien op Netflix

Designated Survivor

Na een aanslag op de president en het kabinet, wordt de Amerikaanse minister van wonen (Keith Sutherland) aangewezen tot president: the designated survivor. Er heerst uiteraard complete chaos en hij moet deze heftige crisis in goede banen leiden. En dat is geen makkie.

Designated Survivor is sinds 21 september te zien op het Amerikaanse ABC.

Reageer op artikel:
Herfst is geen straf met deze 7 nieuwe series
Sluiten