Media 14 sep 2018 Thomas Aalderink

Henry Cavill stopt als Superman en zijn “vervanger” zagen we totaal niet aankomen

Eerder deze week kwam het nieuws naar buiten dat Henry Cavill zijn Supermanpak aan de wilgen hangt. De gespierde acteur mocht drie keer aantreden als de welbekende superheld, maar daar gaat het bij blijven. Filmmaatschappij Warner Bros wil een frisse wind laten waaien door hun Superhelden ensemble. Daarom krijgen we een nieuwe Superman en deze verrassende acteur heeft de beste papieren.

Voordat we aankomen bij de nieuwe Superman kijken we eerst even waarom Henry Cavill eruit moet. Dit is namelijk best een verrassende keuze, want de Britse acteur lijkt gemaakt om Superman te spelen. Dat de drie films waarin hij deze rol op zich nam (Man of Steel, Batman v. Superman en Justice League) niet bepaald goed ontvangen werden, had dan ook niet te maken met zijn prestaties of geschiktheid voor de rol.

Henry Cavill hangt zijn cape aan de wilgen

De reden waarom beide partijen zonder elkaar verder gaan, heeft naar alle waarschijnlijkheid een andere reden. De acteur heeft een behoorlijk volle agenda en het lijkt erop dat Cavill er niet heel veel zin in had om weer in het strakke pak te kruipen. Zo zou hij in onderhandeling gaan met Warner Bros over een kleine rol in Shazam, maar daar kon de acteur uiteindelijk geen tijd voor vrijmaken. Het lijkt erop dat de twee gewoon uit elkaar zijn gegroeid. Spijtig.

Hoewel Warner Bros in de toekomst meer nieuwe karakters uit het DC universum een kans wil geven, is er nog steeds een Superman nodig. Daardoor ontstaat de vraag: wie gaat Henry Cavill vervangen? De man die volgens de kenners op pole position staat, hadden wij niet zien aankomen. Deze luistert namelijk naar de naam Michael Jordan. Nee, niet de legendarische basketballer, maar de acteur die je kunt kennen uit de Marvel film Black Panther.

Mood

1.5m Likes, 26.1k Comments – Michael B. Jordan (@michaelbjordan) on Instagram: “Mood”

De nieuwe Superman

In de superheldenfilm die begin dit jaar verscheen, en lovende kritieken kreeg, speelt hij Killmonger. Een boze dude die de held van het verhaal, T’Challa, dwars zit. Ben je niet zo van de superheldenfilms? Dan heb je Michael B. Jordan misschien voorbij zien komen in de Rocky spin-off Creed. Hierin speelt hij Adonis Johnson en dat is dan weer de zoon van Apollo Creed uit de klassieke Rocky films.

Of Michael B. Jordan daadwerkelijk de overstap gaat maken van Marvel naar DC is natuurlijk afwachten. Wij zien deze verfrissende move wel zitten, maar hopen stiekem op iemand anders. Nicolas Cage zou ooit Superman gaan spelen, maar die film ging niet door. Mooi moment om deze baas nu alsnog een superheldenbaan te geven.

Nic Cage in Superman Lives Documentary

Nic Cage flexes his quads in a Superman costume. Enough said. ► http://bit.ly/atHollywoodSub Subscribe to @hollywood Watch More of Our Shows! Trailer Breakdowns ► http://bit.ly/15LsZyz Red Carpet ► http://bit.ly/15W58vE Oscars 2015 ► http://bit.ly/15Ltj0g Sundance 2015 ► http://bit.ly/1EsawWy :: FOLLOW US!

Maxim

Reageer op artikel:
Henry Cavill stopt als Superman en zijn “vervanger” zagen we totaal niet aankomen
Sluiten