Tweede kans: The Witcher-acteur meldt zich voor rol van James Bond

Henry Cavill heeft zeker oren naar de rol van James Bond, zo blijkt uit een nieuw interview. De Superman-acteur greep de vorige keer naast de rol omdat hij te jong werd gevonden.

Bij de bookmakers is James Norton al jaren de topfavoriet voor de rol van James Bond. Daniel Craig kapt er immers mee, dus er is een nieuw fris gezicht nodig om de iconische geheim agent te gaan vertolken.

Wie wordt de nieuwe James Bond?

Toch lijkt het erop dat een hoop mensen hun ingezette bedrag gaan verliezen. Volgens verschillende betrouwbare scoopers is Tom Hardy namelijk gekozen als de nieuwe James Bond. Men verwacht kort na de release van No Time to Die een aankondiging.

Al is het natuurlijk de vraag of die nieuwe Bond-film überhaupt nog dit jaar uit gaat komen, nu Black Widow ook al is uitgesteld naar vorig jaar…

In de tussentijd nemen we het nieuws nog maar even met een korrel zout. Tot we officieel iets van de studio zelf horen, blijft de race gewoon open. Genoeg acteur blijven zichzelf aandienen als de volgende Bond.

En Henry Cavill dan?

Zo ook Henry Cavill. Hij is al Superman, hij is al Sherlock Holmes, hij speelt al Geralt of Rivia in The Witcher… en wat de acteur zelf betreft komt daar ook de rol van James Bond bij.

Cavill is al jaren lang een vaak genoemde favoriet om Daniel Craig op te volgen. Sterker nog, volgens meerdere bronnen wilde men eigenlijk Cavill kiezen voor Casino Royale, maar besloot de studio uiteindelijk toch voor Daniel Craig te gaan omdat de Superman-acteur te jong was. Iets wat de acteur later ook zelf bevestigde.

De leeftijd van Henry Cavill is ondertussen geen probleem meer, nu hij 37 is geworden. De The Witcher-acteur staat zelf dan ook nog steeds open voor een avontuur als 007.

Tweede kans

De Britse versie van magazine CQ vroeg hem onlangs naar de gewilde rol. Of hij nog interesse heeft, nu hij eindelijk oud genoeg is om Bond te spelen. Het antwoord is duidelijk:

“Als Barbara en Mike daarin geïnteresseerd zijn, dan zou ik absoluut van de gelegenheid gebruik maken”, geeft Cavill toe. “In dit stadium is alles nog mogelijk. We zullen zien wat er gebeurt. Maar ja, ik zou graag Bond spelen, het zou heel, heel erg tof zijn. ”

Daarmee doelt hij op Bond-producent Barbare Broccoli en haar co-producent Michael G. Wilson. De grote vraag is of zij Henry Cavill nog steeds zo geschikt vinden. En, natuurlijk, of de rol niet al lang vergeven is aan niemand minder dan Tom Hardy…

De beste optie!

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten. Wat ons betreft is Cavill in elk geval de beste optie. Hij speelde niet voor al een Amerikaanse versie van James Bond in de ondergewaardeerde film The Man from U.N.C.L.E.

Nog niet overtuigd? Lees dan onze column waarin we je exact uitleggen waarom Cavill het meest geschikt is om het stokje van Daniel Craig over te nemen.

CQ Magazine

Reageer op artikel:
Tweede kans: The Witcher-acteur meldt zich voor rol van James Bond
Sluiten