Henry Cavill moet Daniel Craig opvolgen als James Bond en dit is waarom

Op 3 april 2020 verwelkomen we de 25ste James Bond-film en nemen we dus ook afscheid van Daniel Craig. Na vijf keer de rol van 007 op zich genomen te hebben, komt er een einde aan zijn era. Over zijn opvolger wordt hevig gespeculeerd en vele namen zijn al voorbij gekomen. Waaronder ook die van Henry Cavill. De Brit staat open om na No Time To Die het stokje over te nemen, en dat is precies wat de serie nodig heeft.

Het mooie van James Bond is dat de rol op verschillende manieren ingevuld kan worden. Als schrijver en/of regisseur heb je de beschikking over een ruim spectrum. Van een wat lichtere film met wat meer humor, tot een serieuze benadering. De films met Daniel Craig vielen overduidelijk in de laatste categorie. In de laatste vijf films had 007 het zwaar te verduren. Niet alleen fysiek, maar ook geestelijk.

De ellendige James Bond

Inmiddels mag duidelijk zijn dat James Bond ook in No Time To Die weer behoorlijk gesloopt is. De geesten uit zijn verleden maken het leven bijna ondragelijk. Het geeft de films een duistere sfeer en je krijgt medelijden met de held. Dat werkt, maar het mooie van de James Bond films is dat het ook anders kan. Neem bijvoorbeeld de films met Pierce Brosnan. Hierin zagen we een totaal andere James Bond.

De vier films waarin Pierce Brosnan schitterde waren misschien niet van hoog niveau, maar dat lag niet aan het type Bond. Waar Daniel Craig klap na klap te verwerken kreeg, was Brosnan een 007 die iedere situatie onder controle had. Een koele kikker die zich niet gek liet maken. Ook dat is James Bond. Hij is de beste die er is en dat mag hij best uitstralen.

Drinken om te genieten, niet om te vergeten

Helaas lijkt er voor dit soort helden geen plek meer in de hedendaagse films. Een karakter moet ook kwetsbaar kunnen zijn. Helemaal terug stappen op de ‘ouderwetse’ Bond is dus uitgesloten, maar laten we alsjeblieft wel de gekwelde Daniel Craig Bond uit zijn lijden verlossen. Het heeft gewerkt, maar in de laatste films was 007 meer een hoopje ellende dan een geheime agent.

Het doet geen afbreuk aan de films en het hoort bij zijn verhaallijn, maar laten we de nieuwe James Bond gebruiken voor een reset. Dat werkte in 2006 toen Daniel Craig het stokje overnam, dus laten we dat opnieuw proberen. Het is tijd voor een 007 die zonder problemen door de psychologische test komt. Eentje die zijn Martini drinkt omdat hij ‘em lekker vindt en niet om dingen te vergeten.

Henry Cavill, dit is je moment

Daarom is het tijd voor Henry Cavill. Dat is om verschillende redenen. Om te beginnen zijn leeftijd. Een frisse start begint bij een fris gezicht. Met zijn 36 jaar heeft hij de juiste leeftijd om James Bond weer opnieuw uit te vinden. Daarbij komend speelt natuurlijk ook zijn fysiek een rol. James Bond is van origine een knappe kerel met een sterk uiterlijk. Kijk alleen al naar de kaaklijn van Henry Cavill en je begrijpt waarom hij dé man is voor deze klus.

Daarnaast is hij inmiddels behoorlijk ervaren. Zijn palmares is een mooie en gevarieerde lijst aan het worden. Natuurlijk staan er een aantal missers tussen, maar ook films die laten zien dat Henry Cavill een goede Bond zou kunnen zijn. Neem bijvoorbeeld zijn rol in Mission: Impossible – Fallout, maar vooral zijn optreden in The Man from U.N.C.L.E. In deze film speelt Cavill een Britse geheime agent tijdens de Koude Oorlog.

De nieuwe 007

De film werd niet het gehoopte succes, maar is zeker de moeite waard. Mede door het acteerwerk van Henry Cavill en de kenmerkende stijl van Guy Ritchie is The Man from U.N.C.L.E. gewoon een hele vermakelijke en stijlvolle film geworden. Die kant zou James Bond ook op kunnen gaan. Ja, dat is een risico. Maar dat was Casino Royale ook, en we weten allemaal wat dat opgeleverd heeft.

The Man From U.N.C.L.E. Official Trailer #1 (2015) – Henry Cavill, Armie Hammer Movie HD

No Description

Het maakt niet uit wie Daniel Craig gaat opvolgen, niemand kan hem evenaren. Althans, niet dat type Bond. Daarom is het tijd voor een andere 007. Eentje die minder ellendig en gekwelde is als de huidige Bond, maar ook weer niet zo kil en emotieloos is als Pierce Brosnan. Een mooie uitdaging vol valkuilen.

Leren van je fouten

Een uitdaging die Henry Cavill zeker niet aan zich voorbij zal laten gaan. De acteur heeft in gesprek met Men’s Health namelijk al laten weten dat hij open staat voor deze prachtige kans. Dus waar wachten we nog op? Hij was al een keer dichtbij deze rol, maar liep ‘em toen mis door een domme fout. Daar heeft hij van geleerd en is nu meer dan ooit klaar om het 007 stokje over te nemen.

Ben jij het hiermee eens? Of zie je toch liever een andere acteur James Bond worden?

Maar eerst, No Time To Die

Maar laten we niet te veel vooruit kijken en ook de focus houden op het heden. We krijgen namelijk nog één James Bond film met Daniel Craig en die verdient alle aandacht. Bekijk daarom snel de trailer van No Time To Die.

Reageer op artikel:
Henry Cavill moet Daniel Craig opvolgen als James Bond en dit is waarom
Sluiten