Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Human Interest 14 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Helikopterpiloot redt skiër met werkelijk epische reddingsactie (video)

Om te zeggen dat het flink sneeuwt in de Alpen is zelfs nog een understatement. De witte vlokken komen de afgelopen weken met bakken uit de hemel. lekker als je op wintersport gaat, maar dit is misschien wel weer wat veel van het goede. De enorme hoeveelheid sneeuw zorgt niet alleen voor overlast, maar ook voor gevaarlijke situaties. De hulpdiensten draaien overuren en moeten soms bizarre capriolen uithalen om slachtoffers van de berg af te krijgen.

Zo ook in Frankrijk net na de jaarwisseling. Hier moest er een helikopter aan te pas komen om een slachtoffer van de berg te halen. Niet gemakkelijk, want zoals je ongetwijfeld weet is een berg niet mooi vlak. Dit maakt landen praktisch onmogelijk, maar dat weerhield een Franse piloot er niet van om zijn helikopter tegen de berg aan de parkeren. Met veel gevoel zet de held zijn vliegende reddingsvoertuig tegen de piste zodat het slachtoffer gered kan worden.

Helikopterpiloot redt skiër op epische wijze

Dit is gevalletje: “je moet het zien om te geloven.” Gelukkig was een omstander zo vriendelijk om de reddingsactie te filmen. Nicolas Derely legde met zijn telefoon vast hoe een vriend van zijn zoon gered werd door de Franse reddingstroepen. Hierop kun je zien hoe de helikopterpiloot zijn helikopter met veel kunde tegen de berg aan parkeert. Dit gebeurde allemaal op 2000 meter hoogte, wat de actie nog indrukwekkender maakt.

Geen lawine, maar blessure

De groep skiërs waren op skitour buiten de pistes. Daar werden ze niet getroffen door slecht weer of een lawine, maar door een blessure. Het slachtoffer bleek achteraf problemen te hebben met zijn knie en had deze tijdens het skiën verdraaid. Hierdoor kon hij niet verder en moest de reddingsdienst gebeld werden om hem van de berg te krijgen. Wat volgde is deze epische reddingsactie. Diep respect voor de mannen en vrouwen van de hulptroepen.

Laat jij je niet afschrikken door alle overlast in de Alpen? Klik dan hier om voor honderd euro op wintersport te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

FHM

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Helikopterpiloot redt skiër met werkelijk epische reddingsactie (video)
Sluiten