Tessa Ham
Tessa Ham Geld & Carrière 13 mei 2020

Thuiswerken bevalt Nederlanders zo goed de helft niet meer anders wil

Zo’n twee maanden geleden riep Rutte op om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat zijn we dan ook massaal gaan doen: bijna driekwart van de Nederlanders met een kantoorbaan werkt inmiddels meer of altijd vanuit huis. Hoewel dat met gillende kinderen, afleidingen die op de loer liggen en de vervaging tussen werk en privé echt niet alleen maar leuk is, bevalt het thuiswerken veel mensen. Bijna de helft van de Nederlanders wil na de tijden van corona blijven thuiswerken.

Uit het onderzoek van cybersecurity-bedrijf Kaspersky blijkt dat veel mensen de voordelen van thuiswerken inzien en ook na de tijden van corona vaker vanuit huis willen werken.

Voordelen van thuiswerken

Slechts 7 procent geeft aan nooit meer thuis te willen werken als we in de toekomst weer naar kantoor mogen. De rest geeft aan af en toe, vaak of zelfs altijd te willen thuiswerken na het corona-tijdperk.

50 procent van de ondervraagden denkt dat werkgevers hier straks ook flexibeler in zullen zijn. Ze hebben nou eenmaal gezien dat het productief en effectief is. Zo’n 70 procent geeft aan thuis niet minder werk te verzetten.

We zien nu allemaal dat er tal van voordelen zijn aan thuiswerken. Niet alleen aan de kant van de werknemer, die nu geen reistijd meer heeft en zijn tijd beter kan indelen. Ook de werkgever ziet nu in dat thuiswerkende werknemers ook financieel voordelig zijn.

Maar is het wel veilig?

Om thuiswerken onderdeel van het nieuwe normaal te laten worden, moet het op het gebied van technologie natuurlijk wel helemaal in orde zijn. Ondanks haperende video calls zijn we de digitale mogelijkheden meer gaan waarderen. Zo zegt 38 procent na de coronacrisis vaker te willen videobellen en minder aan fysieke meetings deel te willen nemen.

Cybersecurity-bedrijf Kaspersky wijst er wel op dat bedrijven de digitale kennis van werknemers moeten vergroten. Dit om grote hacks en datalekken te voorkomen. Thuiswerkers gebruiken nu bijvoorbeeld vaak onveilige devices om op het bedrijfsnetwerk te komen.

Ben jij thuiswerkproof? Maria Genova, veelgevraagd spreker op het gebied van privacy en cybercrime, stelt haar awareness tool gratis beschikbaar: een cyberquiz met recente corona voorbeelden.

WorkJuice deelt dagelijks praktische tips en tricks op het gebied van carrière en geld. Of dat nou gaat om solliciteren, sparen of productiviteit – zodat je elke dag weer 1 procent bent gegroeid ten opzichte van de dag ervoor. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Thuiswerken bevalt Nederlanders zo goed de helft niet meer anders wil
Sluiten