Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 2 jan 2018

Deze helden uit Nieuw-Zeeland wisten op briljante wijze een alcoholverbod te omzeilen

Toen de klok twaalf sloeg en het jaartal op je telefoon oversprong van 2017 naar 2018, vlogen de kurken massaal van de Champagne. Een jaarwisseling is niet compleet zonder bubbels en andere alcoholische versnaperingen. Toch zijn er ook gebieden waar niet gedronken mag worden en dat prikkelt de creativiteit van de mensheid om tot briljante oplossingen te komen.

Zo geschiedde ook op de Coromandel Peninsula. Dit schiereiland is onderdeel van Nieuw-Zeeland en alcohol ging daar dit jaar in de ban. Overmatig drankgebruik leidt helaas vaak tot overlast en dat wilde de gemeente voorkomen. Dat deden ze door een algeheel alcoholverbod in te stellen tijdens de nieuwjaarsperiode. Dit tot grote teleurstelling van vele bewoners. Wie toch een glas champagne of een biertje pakte, werd getrakteerd op een boete die kon oplopen tot 250 dollar.

Een zelfgemaakt eiland

Ondanks de hoge bekeuringen ging een groep bewoners toch drinkend en lallend het nieuwe jaar in, zonder een prent te krijgen. Zij hadden vooraf de koppen bij elkaar gestoken en kwamen tot een briljante oplossing om het alcoholverbod te omzeilen. De slimmeriken bestelden een berg zand en dumpte deze voor de kust van het schiereiland. Daarop plaatste ze een picknickbank en een koelbox, want meer hadden ze niet nodig om drinkend het nieuwe jaar in te gaan.

Groep mannen drinkend op een zelfgemaakt eiland in Nieuw-Zeeland om een alcoholverbod te omzeilen.

Ze deden dit omdat hun eiland zich in internationale wateren bevond. Hier gelden andere regels dan op het vasteland en dus mochten ze hier gewoon van een alcoholhoudend drankje genieten. Of dit helemaal klopt is nog onduidelijk, maar de autoriteiten konden deze creativiteit wel waarderen. Ze lieten daarom de kersverse eilandbewoners in alle rust genieten van hun biertjes. Briljant!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze helden uit Nieuw-Zeeland wisten op briljante wijze een alcoholverbod te omzeilen
Sluiten