Kluis in Amsterdam: een stijlvol restaurant met goddelijk eten

Het prachtige, nieuwe restaurant Kluis in het historische bankgebouw in de Amsterdamse Haarlemmerstraat biedt de perfecte combinatie tussen stijl en heerlijk eten. Wij gingen langs om alvast voor te proeven. 

Restaurant Kluis

De verborgen schat van de Haarlemmerstraat. Restaurant en bar Kluis ligt verborgen in het van oudsher Amsterdamsche bankgebouw uit de jaren ’20 – aan de rand van de Jordaan. De rijke historie van de bank is ook binnen behouden. De hal, met originele Art Deco tegels, leidt naar de grote langgerekte bar. Dit keer zijn het G&Ts in plaats van geld wat vanachter de ijzeren harmonicahekken aangereikt wordt. Het restaurant kijkt door immense ramen uit over de binnenplaats. De bakstenen muren, grote planten en leren banken geven wat geraffineerde New Yorkse allure.

All-day concept

Ontbijten, lunchen en dineren. Het kan allemaal bij Kluis. Je kunt je op ieder moment van de dag laten verrassen door de chef en zijn team. Het ontbijt en de lunch bestaan uit hele fijne comfort food gerechten. Het zijn bekende wereldgerechten die toch weer een eigen en excentrieke twist krijgen, toch blijven de gerechten toegankelijk en vooral ontzettend lekker. Ideaal voor een zakenlunch of natuurlijk om met je vrienden of vriendin een hapje te eten.

Het diner is weer een hele andere tak van sport. Heb je echt even zin om je smaakpapillen te vertroetelen? Dan is een drie of zes gangen tastingmenu een echte must. Herkenbare en bijzondere ingrediënten worden omgesmolten tot ware smaaksensaties. Toevallig trek in een lekker wijntje? Dat is geen probleem bij Kluis. Het personeel heeft alle kennis over de fijnste wijnen en schenken je alleen het allerbeste.

Een comfort zone met comfort food

Naast dat het eten bij Kluis van hoge kwaliteit is, is de sfeer in het restaurant ook erg aangenaam. Het restaurant voelt warm en uitnodigend aan. Of je er nu uitgebreid wil komen eten, wil genieten van een kop koffie of komt werken en een lunch wil meepakken. Kluis is er voor iedereen. Het restaurant heeft een geweldige sfeer met prachtige meubels, lekker veel licht en een historische vibe. Geniet van je comfort food in een ultieme comfort zone.

Honger gekregen tijdens het lezen? Check hier het menu van restaurant Kluis. Meer lezen over restaurant reviews, wijn, speciaal bier en goede whisky‘s? Je leest het allemaal op Manners.

Kluis

Reageer op artikel:
Kluis in Amsterdam: een stijlvol restaurant met goddelijk eten
Sluiten