Redactie
Redactie Films & Series 18 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

We hebben goed nieuws voor liefhebbers van ‘La Casa de Papel’

Netflix heeft namelijk officieel een derde seizoen van de hitserie besteld. La Casa de Papel bleek een schot in de roos van de streamingdienst: de Spaanse serie groeide uit tot een monsterhit, zowel in het thuisland als daar buiten.

De eerste twee seizoen zijn inmiddels te streamen via Netfix. Hoewel de steaminggigant de exclusieve rechten van de eerste twee seizoenen had gekocht, was het geen Netflix Original. Daar komt nu verandering in: Netflix borduurt voort op het min of meer afgeronde verhaal van de eerste twee seizoenen en neemt de productie nu zelf in handen.

De vraag die fans zichzelf nu stellen, is hoe het verhaallijn zich gaat ontwikkelen. De makers zeggen gelukkig nog genoeg inspiratie te hebben, maar hebben nog geen inhoudelijk commentaar gegeven. Wel laat Netflix weten dat het derde seizoen van La Casa de Papel in 2019 zal verschijnen.

Over La Casa de Papel

In deze Spaanstalige serie probeert een groep criminelen de perfecte overval te plegen. Zij doen dit met als motto: “Go big or go home”, want ze hebben zinnen gezet op een buit van 2,4 miljard euro. Om dit gigantische bedrag binnen te halen, laten zij zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. Hun doel is dan ook niet om het geld uit een kluis te stelen, maar om het zelf te drukken.

Om deze historische heist te laten slagen, moeten de criminelen 67 gegijzelden in bedwang houden en ondertussen de elite eenheden van de Spaanse politie van het lijf slaan. Daarin worden ze bijgestaan door een crimineel meesterbrein die de politie probeert te manipuleren. Wat ontstaat is een elf dagen durende gijzeling vol actie, emotie en psychologische oorlogsvoering. Een absolute aanrader voor liefhebbers van de betere actiethrillers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We hebben goed nieuws voor liefhebbers van ‘La Casa de Papel’
Sluiten