Redactie
Redactie Boek 28 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Hebben! Award winning filmbijbel The Movie Book

Filmliefhebbers opgelet! Een nieuwe filmbijbel is uitgebracht: The Movie Book. Een verzameling van honderd internationale topfilms in een prachtig gedocumenteerd kunstwerk.

Van de klassieke jaren dertig film noir en Hollywood romantiek tot internationale arthouse en moderne sci-fi: The Movie Book brengt ‘s werelds meest invloedrijke films tot leven doormiddels van een gelikt design en inhoudelijke teksten. The Movie Book zit vol citaten en stills alsmede de originele affiches en memorabilia die je meesleuren in de wereld van de desbetreffende film.

Naast het visuele aspect worden met behulp van tijdslijnen en infographics centrale thema’s, personages, acteurs en regisseurs onder de loep genomen. Elke film wordt geplaatst in de bredere context van de industrie en haar belangrijkste spelers, waardoor dit boek een bron van informatie is voor elke filmfanaat. Een greep uit de filmcollectie: Casablanca, Lawrence of Arabia, Easy Rider, Pulp Fiction, The Shawshank Redemption en Gravity.

The Movie Book is een onderdeel van de populaire Big Ideas-serie: boeken die opvallen dankzij de creatieve designs, innovatieve graphics en behapbare teksten – ondanks de soms stroeve materie. Hebben? Voor 23 ekkies zit je morgenavond dolgelukkig op de bank met je nieuwe aanwinst.

[FB_AANJAGER]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hebben! Award winning filmbijbel The Movie Book
Sluiten