Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Valley of Tears: HBO deelt trailer voor keiharde oorlogsserie

HBO Max komt deze maand met Valley of Tears, de duurste Israëlische tv-productie ooit. De eerste trailer voor deze keiharde oorlogsserie maakt indruk.

Nu HBO Max in Amerika is gelanceerd kun je een barrage aan nieuwe series verwachten. HBO staat bekend om zijn kwaliteitsseries, maar voor het verslaan van Netflix is er meer nodig.

Valley of Tears: brute oorlogsserie

De streamingdienst heeft in ieder geval al een mooi wapenfeit in handen. Dan hebben we het over de miniserie Valley of Tears. Een oorlogsserie die op een waargebeurde verhaal gebaseerd is.

De serie is geproduceerd door HBO, maar kwam in oktober al uit in Israël. Daar heet Valley of Tears Sh’at Neila. In totaal gaat het om acht afleveringen. Een flinke achtbaanrit, die van Valley of Tears de duurste Israëlische tv-productie ooit maakt.

Jom Kipoeroorlog

Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat de oorlogsserie eigenlijk over? Kijkers worden meegenomen naar het Israël van 1973, naar een van de grootste veldslagen uit de Jom Kipoeroorlog.

We volgen een groepje soldaten, stuk voor stuk groentjes. Hun verhaal wordt afgewisseld met unieke perspectieven, waardoor regisseur Yaron Zilberman volgens recensenten een veelzijdig portret weet te schetsen.

Zo kijken we mee over de schouders van een televisiester die op zoek is naar zijn zoon, een bange tiener die eigenlijk niet durft te vechten een informatie-analist. Hun verhalen worden verteld met de grootste oorlog van het Midden-Oosten als toneel. Vol verwoesting, stof en pijn. Een oorlog die volgens historici eigenlijk vrij simpel vermeden had kunnen worden.

November, en Nederland dan?

Verder gaan we niks spoilen, want kwaliteitsseries als Valley of Tears moet je vooral zelf ervaren. Voor degenen die trek hebben in een sterk oorlogsverhaal: op 12 november komt de volledige miniserie naar HBO Max.

Een streamingdienst die nog niet in Nederland beschikbaar is, maar gelukkig is er een alternatief. Naar verwachting zal de oorlogsserie snel naar Ziggo Films & Series komen later deze maand.

Valley of Tears: HBO deelt trailer voor keiharde oorlogsserie
Poster (Bron: HBO)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Valley of Tears: HBO deelt trailer voor keiharde oorlogsserie
Sluiten