Raised by Wolves: HBO onthult nieuwe serie van Alien-regisseur

Blade Runner, Alien, Prometheus: Ridley Scott is een legende in de wereld van science-fiction. Ook daarbuiten overigens, dankzij films als Gladiator en American Gangster.

De 82-jarige regisseur is nog altijd zeer actief in de wereld van tv en films. 3 september gaat zijn nieuwste project van start: Raised by Wolves.

Raised by Wolves

Niet op een reguliere zender, maar op de gloednieuwe streamingdienst HBO Max. De verwachtingen zijn hoog, evenals de budgetten. Heeft HBO hiermee een nieuwe Game of Thrones te pakken?

Aan het betrokken talent zal het in ieder geval niet liggen. Raised by Wolves is namelijk bedacht door niemand minder dan Aaron Guzikowski, die ook het briljante Prisoners schreef. Misschien wel de beste thriller van de afgelopen tien jaar.

De science-fiction serie gaat over twee androïden die de opdracht hebben gekregen om menselijke kinderen op te voeden, ver weg op een mysterieuze ongerepte planeet.

Wanneer de snelgroeiende kolonie aan mensen door religieuze conflicten dreigt te worden verscheurd, leren de androïden dat het beheersen van de geloofsovertuigingen van mensen een verraderlijke en moeilijke taak is.

Trailer maakt indruk

Verder houdt HBO het plot zoveel mogelijk geheim, maar de insteek is duidelijk een twist op het klassieke verhaal van het door wolven opgevoede mens. Maar dan in een futuristisch science-fiction jasje, natuurlijk, het blijft immers Ridley Scott.

De eerste trailer van de langverwachte serie maakt in ieder geval indruk. Vaak worden science-fiction series genekt door een beperkt budget. Een verre planeet tot leven wekken vereist nou eenmaal veel special effects, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een sitcom.

Dikke cast en HBO Max release

Daar lijkt hier geen sprake van te zijn, met tevens een toffe vormgeving die niet onder hoeft te doen voor grote science-fiction films. De cast is ook dik in orde, met onder andere Amanda Collin, Abubakar Salim, Winta McGrath, Niamh Algar, Jordan Loughran, Matias Varela, Felix Jamieson, Ethan Hazzard, Aasiya Shah, Ivy Wong en Travis Fimmel.

Raised by Wolves gaat uit tien afleveringen bestaan en gaat op 3 september van start op HBO Max. Een streamingdienst die overigens nog niet in Nederland beschikbaar is, maar hopelijk kunnen sci-fi fans alsnog terecht bij Ziggo.

Reageer op artikel:
Raised by Wolves: HBO onthult nieuwe serie van Alien-regisseur
Sluiten