Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Friends en meer: Netflix-killer HBO Max onthult indrukwekkende aanbod

Netflix heeft door de introducties van Disney+ en Apple TV+ al lang niet meer het rijk alleen. Warner Bros. gaat in mei nog een flinke klap uitdelen met HBO Max. Een eerste trailer laat het indrukwekkende arsenaal van HBO zien.

HBO Max komt eraan

Ondanks alle moderne topseries en films die Warner Bros. bezit trapt de trailer natuurlijk af met Friends. In Amerika is de nog altijd razend populaire sitcom al van Netflix verdwenen. In Nederland kunnen we de serie nog een jaartje streamen, tot HBO Max ook onvermijdelijk naar Nederland komt.

Warner Bros. heeft namelijk de oorlog om de streaming-rechten voor de serie gewonnen. Over Friends gesproken: HBO Max gaat naar verluidt knallend van start met een langverwachte reünie. De originele cast keert volgens insiders terug voor een ongescripte special.

Dan hebben we het dus niet over nieuwe afleveringen van Friends. Je moet eerder denken aan een soort talkshow-achtige setting, waarin de acteurs terugblikken. De zes originele castleden krijgen voor de special naar verluidt tussen de 3 miljoen en 4 miljoen dollar betaald.

Er is meer dan Friends

Maar goed, Friends hebben we al op Netflix gezien. Wat heeft HBO Max nog meer te bieden? De lijst is lang, erg lang. HBO maakt niet alleen al heel lang kwaliteitsseries, maar valt ook onder de gigantische filmstudio Warner Bros. Dat is een rijk stukje Hollywood-geschiedenis waar Netflix niet aan kan tippen.

Je ziet hetzelfde bij Disney+ gebeuren: de Grote Muis heeft meer dan zeventig jaar aan films in een klap beschikbaar gesteld. Die konden ze direct uit het archief trekken, waar Netflix elke film zelf moet produceren of inkopen.

Ook HBO Max heeft daardoor een indrukwekkend aanbod. The Big Bang Theory, South Park, The Fresh Prince of Bel-Air, Game of Thrones, Watchmen, Euphoria, op serievlak kom je als abonnee voorlopig niks te kort.

Grote films

Ook wat grote blockbusters van Warner Bros. betreft is het aanbod groot. Denk aan films als Joker, Wonder Woman, The LEGO Movie, The Matrix. Zo’n beetje alles wat Warner Bros. in de afgelopen decennia heeft uitgebracht.

Let wel op: licenties en rechten verschillen per land. Dat een film in Amerika naar HBO Max komt, betekent niet dat ze ook in Nederland direct op de streamingdienst zullen staan. Kijk maar naar Disney+: door lopende afspraken met Netflix konden niet alle Marvel films direct aangeboden worden.

Opvallend genoeg bevat de trailer geen originele content, exclusieve films en series die speciaal voor HBO Max zijn gemaakt. Die komen er overigens wel aan. We weten al dat er een Green Lantern serie komt, een reboot van Gossip Girl en dus de Friends reünie.

Netflix en Nederland

Netflix heeft absoluut een grote voorsprong, maar wat content betreft gaat het nog een pittige strijd worden. HBO Max komt in mei naar Amerika en gaat 14,99 dollar kosten. Opvallend genoeg komt Warner Bros. naar verluidt ook met een gratis variant, met reclame.

Over een Nederlandse lancering is nog niks bekend, al is het wel al bekendgemaakt dat de streamingdienst snel naar Europa zal komen. Na de lancering van Disney+ in Nederland lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat we ook HBO Max kunnen gaan gebruiken hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Friends en meer: Netflix-killer HBO Max onthult indrukwekkende aanbod
Sluiten